De DAC-gids vertelt zondag over de omroepgeschiedenis van de Trompenberg.
De DAC-gids vertelt zondag over de omroepgeschiedenis van de Trompenberg. Foto: Bastiaan Miché

donderdag 6 juli

Masterclass

Beeld en Geluid 19.00 uur

YouTube, Virtual Reality en Kunstmatige Intelligentie. Technologie zet alles op z'n kop. Hoe kijken we in de toekomst naar video en hoe worden die video's gemaakt? Innovatiedeskundige Jim Stolze praat je bij, en nodigt experts van YouTube en Microsoft uit die je in een interactieve sessie vertellen over de toekomst van technologie en de impact daarvan op de media. Een ticket waarmee u een bezoek kunt brengen aan de masterclass én de Let's YouTube Tentoonstelling kost € 7,50.

Vrijdag 7 juli

Krachtstroom

Podium de Vorstin 20.30 uur

Krachtstroom is het avondje rammen in het poppodium. Hardrock en metal heersen. Vanavond staan Grim Ordeal, X-Tinxion en Disquiet op het podium. De zaal is open vanaf 20.30 uur. Een ticket kost 7 euro.

zaterdag 8 juli

Stadssafari

Mediapark 14.00 uur

Om meer te leren over de vele dieren die leven tussen het afval en het beton verzorgt de Dierenbescherming een aantal leuke en educatieve stadssafari's voor jong en oud. Samen met boswachter Martine Dubois gaan we zoeken naar de dieren, doe je leuke opdrachten én kom je van alles te weten over hoe jij de dieren en de natuur in de stad kunt helpen. Verzamelen om 14.00 uur bij het station Mediapark, rond 15.30 uur terug. De safari is geschikt voor gezinnen en kinderen vanaf vijf jaar. Deelname is gratis. Wel graag je deelname aanmelden via info.regionoordwest@dierenbescherming.nl.

zondag 9 juli

Fietstocht

Kerkbrink 10.00 uur

Op geen plek in Nederland zijn zandafgravingen zo spectaculair verlopen als in het Gooi. Grootschalige zandafgravingen hebben plaatsgevonden in 's-Graveland, Bussum, rondom Naarden, Crailo en Hilversum. Kosten: € 3,- per persoon. Bij deze tocht dient u zelf zorg te dragen voor een lunchpakket. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Architectuurwandeling

Dudok Architectuur Centrum 14.00 uur

Een bijzondere wandeling door een wijk die zowel omroephistorie herbergt als onder architectuur gebouwde villa's. Onder leiding van een ervaren gids ziet en hoort u alles over stedenbouw, een van de mooiste villaparken van Nederland en het ontstaan van monumentale, maar ook spraakmakende omroepgebouwen op de geboortegrond van Hilversum Mediastad. Aanmelden via info@dudokarchitectuurcentrum.nl. Kosten € 12,50.

maandag 10 juli

Digitaal spreekuur

Bibliotheek 14.00 uur

Wie vragen heeft over internet- en computergebruik, digitale diensten van de bieb, de e-overheid of apps kan van 14.00 tot 16.00 uur terecht in de bibliotheek. Graag een afspraak maken via r.vankoersveld@bibliotheekhilversum.nl.

Voorlichting HilverZon

Gooise Atletiek Club 19.15 uur

HilverZon, energiecoöperatie voor en door Hilversummers, maakt het voor huiseigenaren en ondernemers mogelijk om zonnestroom te gebruiken zonder rompslomp op het eigen dak. De gemeente Hilversum ondersteunt dit: zij stelt daken van meerdere sporthallen gratis ter beschikking aan HilverZon. Wij lichten maandag graag aan de Arena 103 toe wat de kosten en wat de opbrengsten van uw deelname zijn. Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 10 juli of vul het deelnameformulier in op https://www.hilverzonnedak.nl/.

Zomerbridge

Nieuw Kerkelanden 19.30 uur

Iedereen die in de zomermaanden wil bridgen is welkom bij Bel-Air op maandag- en woensdagavond van 10 juli tot en met 23 augustus. Er wordt gespeeld in Nieuw Kerkelanden aan de Franciscusweg 137. De kosten bedragen € 4,50 per paar. Voor nadere informatie: www.nbbclubsites.nl/club/24065.

Workshop

Christelijk Spiritueel Centrum 20.00 uur

Hooikoorts, allergie, hoofdpijn, eczeem, buikpijn, spierpijn, slecht slapen, schaaf- of brandplekje. En wat te denken van hoesten, keelpijn, griep, verkoudheid. Tjitske legt de werking uit van een kit met tien essentiële oliën, waarmee je al deze zaken kunt aanpakken op een natuurlijke manier. Lavendel, citroen, pepermunt, spijsverteringsmix, spier en gewrichtsmix, wierook, oregano, melaleuca, breath voor de luchtwegen en 'On Guard' tegen de virussen en infecties. De EHBO-kit van Doterra uitgelegd, natuurlijk gezond voor de hele familie. Aanmelden: info@christelijkspiritueelcentrum.nl.

dinsdag 11 juli

Zomerbridge

Wijkcentrum De Koepel 12.30 uur

Het hele jaar door, ook in de zomer, kunt u elke dinsdag- en donderdagmiddag bridgen in Wijkcentrum De Koepel. U hoeft geen lid te zijn van een bridgeclub, maar u moet wel kunnen bridgen. U kunt samen met uw partner of alleen tussen 12.30 en 12.45 binnenlopen. Het bridgen is tot 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig. U betaalt € 2,- per persoon, exclusief drankjes en versnaperingen. Meer informatie: bel tussen 12.00 en 22.00 uur 035-6230528 of mail naar f.tournier2@upcmail.nl.

woensdag 12 juli

Boekverkoop

Bibliotheek 9.00 uur

Wie voor de zomervakantie nog een goede slag wil slaan, kan dat tussen 9.00 en 20.00 uur doen bij Bibliotheek Hilversum aan de 's-Gravelandseweg 55. In de centrale bieb vindt een grote boekenverkoop plaats. Afgeschreven materialen zijn te koop voor aantrekkelijke prijzen. Van romans tot informatieve boeken en van tijdschriften en boeken voor kinderen en volwassenen.

Alzheimer Café

Wijkcentrum De Koepel 19.30 uur

'Dementie en verkeer' is ditmaal het centrale thema van het maandelijkse Alzheimer Café. Dit is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Gastspreker is dit keer Nynke Klaassens. Zij is specialist Ouderengeneeskunde. Parkeren, entree en het eerste kopje koffie of thee zijn gratis. Meer weten? Mail naar alzheimercafe.hilversum@gmail.com.

donderdag 13 juli

Zomerworkshop

Viore 13.00 uur

Na een uitleg gaat u zelf aan de slag. Vervolgens kunt u verschillende zoete en hartige vullingen voor de soesjes maken. Het wordt een leerzame, maar vooral gezellige en lekkere workshop. Er is plaats voor maximaal 10 personen, dus geef u snel op. 13.00 - 15.00 uur, kosten € 7,50. Aanmelden: programma@viore.org of 035-6853532.

zaterdag 15 juli

Jeugdvisdag

Kerkenlandenvijver 9.45 uur

Dit is een dag voor vissers in de leeftijd van negen tot en met zeventien jaar. Wil je een keer karper-, roof- (in een bootje) of witvissen dan is dit jouw kans. Komende zaterdag verzorgen HSV Hilversum, AWH, AHV en HSV Naarden-Bussum gezamenlijk een doe-en-demonstratiedag onder begeleiding van ervaren vissers. Opgeven bij jeugdbegeleider@hsvhilversum met je naam en leeftijd of kijk op www.hsvhilversum.nl. Voor deze dag hoef je niks mee te nemen, alles is aanwezig.