'Gouwe Ouwe' in Gooiland.
'Gouwe Ouwe' in Gooiland. Foto: Gooiland

Vrijdag 13 oktober

Muziektheater Spotlight: Musicalsongs

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Muziektheater Spotlight uit Loosdrecht gaat zijn derde seizoen in. Vrijdagavond 13 oktober, aanvang 20.15 uur, presenteren zij bij ons al hun concertprogramma 2017-2018.

'Gouwe Ouwe'

20.15 uur | Theater Gooiland

Genre: Komedie. Drie oudere dames werken in een fastfoodrestaurant. Doen ze dat voor de gezelligheid, om bij de tijd te blijven of is er meer aan de hand? Met drie 'grande dames' van het toneel: Carry Tefsen, Trudy Labij en Ingeborg Elzevier.

Zaterdag 14 oktober

Moeilijke voeten?

14.00 uur | Amaris Gooizicht

Verkoopmiddag van schoenen en pantoffels voor mensen met 'moeilijke voeten' door een gespecialiseerd bedrijf. Verschillende breedtematen leverbaar zowel voor dames als heren. Tevens elastische, zeer zachte stretchschoenen in het assortiment. Een ideale schoen voor mensen met heel gevoelige voeten.

Geluksroute

10.00 uur | Op verschillende plaatsen in Hilversum

Zaterdagmorgen gaat de eerste Geluksroute in Hilversum van start. Het hele weekend kunt u deelnemen aan gratis activiteiten, verspreid door heel Hilversum. U kunt zelf uw route uitstippelen. Informatie vindt u op de website of bij de Gelukscaravan op het Marktplein. Zie ook www.geluksroute035.nl.

Disco gehandicapten

20.00 uur | De Koepel

Op zaterdag 14 oktober is er een disco voor mensen met een handicap. Het is van 20.00 tot 22.00 uur, de entree is 2 euro. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399a, Hilversum. Voor informatie: gbos@versawelzijn.nl.

Zaterdag 14 oktober tot zondag 15 oktober

Tromp Boat Races

10.00 uur | Roeivereniging Cornelis Tromp

Op het Hilversums kanaal worden voor de 32ste keer de Tromp Boat Races gehouden. Ruim 700 roeiboten, van skiffs tot achten, gaan van start voor een wedstrijd over 5,2 kilometer. Het begin van de race ligt ter hoogte van de Wijde Blik, de finish is bij roeivereniging Cornelis Tromp.

Zondag 15 oktober

Expositie schilderijen en beelden

10.00 uur | Regenboogkerk

Schilderijen en grafiek van Mattijs Wolthaus en beelden van hout en steen van Dick Sierksma. Zondag van 11.00 tot 12.30 uur en dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Rommelmarkt in de Geus

10.00 uur | Wijkcentrum De Geus

Rommelmarkt in wijkcentrum de Geus. Tussen 10.00 en 15.00 uur. Ook kunt u een kijkje nemen bij de modelbouwvereniging. Entree is gratis

Rommelmarkt Lopes Dias

10.00 uur | Woondienstencentrum Lopes Dias

In Wijkcentrum Lopes Dias is op zondag 15 oktober een rommelmarkt. Voor goedkope spullen kunt u rondneuzen bij de vele verkopers. De markt is van 10.00 tot 15.00 uur. Wijkcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213, Hilversum.

Folkmuziekgroep Schraapstaal

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Zondag 15 oktober, aanvang 14.30 uur, speelt bij ons de Volksmuziekgroep Schraapstaal hun programma 'Over echte, echtelijke en buitenechtelijke liefde'.

Open huis Hospice Kajan

14.00 uur | Hospice Kajan

Van 14.00 tot 17.00 uur aan de Borneolaan 18 in Hilversum. We geven een rondleiding en vertellen over de zorg die we bieden aan mensen in hun laatste levensfase en over de mogelijkheden om vrijwilliger te worden. Erik Beckers (auteur van 'Gids bij overlijden') geeft tips en er is een miniconcert.

COV Hilversum en Goois Symfonie Orkest

15.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Dvorák: 'Het Gouden Spinnewiel', GSO o.l.v. Joost Geevers. Gounod: 'Messe solennelle de Sainte Cécile', GSO en COV Hilversum o.l.v. Piet Roorda. Marene Elgershuizen - sopraan, Jan-Willem Schaafsma - tenor, Pieter Hendriks - bariton. Kaarten € 17,50. www.covhilversum.nl of www.gooisymfonieorkest.nl.

Viering 300 jaar vrijmetselarij

15.00 uur | Vrijmetselaars Loge

De middag bestaat uit een tweetal lezingen met als hoofdaccent het thema tolerantie met muzikale omlijsting van het Woudensemble (leden van het Radio Filharmonisch Orkest) met werken van de maçonnieke componisten Mozart en Sibelius.

Maandag 16 oktober

Biodanza voor Senioren

15.00 uur | Wijkcentrum De Geus

Bij Biodanza bewegen we op veel verschillende manieren. Iedereen beweegt naar eigen mogelijkheden. Biodanza brengt vitaliteit en levensvreugde. Kom de eerste keer proeven voor 5 euro. Mensen met rollator zijn ook van harte welkom. www.BiodanzaLife.nl.

Dinsdag 17 oktober

Bezinningsbijeenkomst: Morgen ben ik vrij

20.00 uur | LRC Centrum Hilversum

In deze bezinningsbijeenkomst willen we de oorsprong van dit brandende verlangen onderzoeken en een nieuw innerlijk oriëntatiepunt onder uw aandacht brengen dat als een diamanten venster uitzicht biedt op werkelijke vrijheid.

Het Groot Goois Dictee

19.30 uur | Raadhuis Hilversum

Voor de derde keer organiseren de Lions Clubs Hilversum en Het Gooi samen met Bibliotheek Hilversum en gemeente Hilversum het Groot Goois Dictee. De opbrengst gaat naar het bestrijden van laaggeletterdheid.

Woensdag 18 oktober

Voorlichtingsavond zonneweide Anna's Hoeve

19.00 uur | Lorentzschool

Op 18 oktober vertelt HilverZon over deelname aan het innovatieve project 'Zonneweide Anna's Hoeve': samen met de gemeente Hilversum biedt HilverZon 1690 zonnepanelen op een overkapping op de bufferbak van de rioolwaterzuivering. Zonnepanelen niet op uw dak, maar wel in de zon.

Viering 300 jaar vrijmetselarij Hilversum.