Afbeelding
Foto:

Cynthia Nieuwendijk


49 jaar, kunstenares, stylist, woont sinds 1999 in Hilversum. Trots op haar eigen portretten.

Mooie foto. Zelf gemaakt?
"Ja! Ik maak portretten, zwart-witportretten op nummer die je zelf kunt schilderen en geef workshops schilderen op nummer en ben bezig met het opzetten van schilderlessen."

Andere bezigheden?
"Ik werk twee dagen per week bij kledingwinkel Sandwich, ik golf graag en bezoek regelmatig musea. Als ik nog tijd overheb ga ik naar de 9 straatjes in Amsterdam. Om te shoppen."

Wat vind je van Hilversum?
"Ik heb heel lang in Amsterdam gewoond en toen ik zwanger was van mijn oudste zoon zijn we in de Sterrenbuurt van Hilversum terechtgekomen. Het is mijn thuis geworden, waar mijn kinderen met plezier opgroeien, ik veel leuke vriendinnen heb en waar genoeg te doen is."

Mooiste plek in Hilversum?
"De hei en het bos bij Anna's Hoeve. Heerlijk om te fietsen en lopen. Prachtig als de hei paars kleurt en bijzonder mooi op een winterse zondagochtend."

Succesrecept?
"Meerdere en het laatste succesrecept is van mijn man: Surinaamse rijst met kippenpoten en zoet-zure groente. Heerlijke rijst met onder meer garnaaltjes."

Wat ontbreekt er in Hilversum?
"Een buitenzwembad."

Omschrijf Hilversum in vijf woorden:
"Heide, Dudok, Mediastad, middelgroot, Thuis!"

Als je burgemeester was, dan….
"Zou ik het pand van V&D niet laten leegstaan. De eigenaar aansporen/ dwingen om er pop-ups, start-ups, kleine creatieve bedrijven, kunstenaars e.d in te huisvesten. Leegstand is achteruitgang!"

Welk lokaal nieuws volg je?
"Gooi en Eembode."