Buurt kraakt megaschermen Ziggo

Hilversum Bewoners van de Noorderweg, pal tegenover het gebouw van Ziggo op het Media Park, zijn woedend over de megagrote schermen op het pand van de kabelexploitant. "Het lijkt Broadway wel", zegt bewoonster Alice Karhof.

Een kleine maand terug werden de schermen geplaatst. Wie sindsdien langs het Media Park rijdt, kan bij de Mies Bouwmanboulevard de felle kleuren niet missen. De bewoners dachten aanvankelijk - ze hadden de vergunningaanvraag vorig jaar gemist - dat het om een tijdelijk iets zou gaan. Er vinden immers wel vaker evenementen plaats op het Media Park (Top2000, Open Studio Dagen) waardoor zij overlast ervaren, maar dat is altijd tijdelijk.
Daar is in dit geval geen sprake van. Critici kunnen nog denken dat de overlast wel meevalt. De afstand tussen Ziggo en de woningen is toch pakweg 75 meter. Bovendien ligt er nog een spoorrails tussen en staan er groene bomen. Bewoners vrezen echter dat wanneer de bomen hun bladeren verliezen, de lichtoverlast verder toeneemt.
Verschillende bewoners, waaronder Karhof, hebben een klacht ingediend hierover bij de gemeente. Ook willen zij een afspraak maken met wethouder Floris Voorink (Ruimtelijke Ordening, Vergunningverlening en Handhaving). "Het is belachelijk dat ons dit wordt aangedaan."

3