Ria de Jong is binnenkort raadslid.
Ria de Jong is binnenkort raadslid. Archieffoto: Bastiaan Miché

Ria de Jong wordt raadslid bij Hart voor Hilversum

Hilversum De lokale partij Hart voor Hilversum heeft een toch wel heel bijzondere opvolger weten te vinden voor het onlangs overleden raadslid Louis van Leeuwen. Niemand minder dan Ria de Jong-Schrijvers neemt zijn raadszetel over.

De 59-jarige De Jong kan worden gezien als iemand met het hart op de goede plaats. Eerder dit jaar ontving de Hilversumse, zelf moeder van een zwaar gehandicapte volwassen dochter, een koninklijke onderscheiding voor haar onvermoeibare inzet als mantelzorger.
Ook is ze al jaren de drijvende kracht achter de Stichting Funtours die mensen met een meervoudige beperking mee uit neemt en is zij de spil van mantelzorgkoor De Lichtpuntjes.
De Jong zou graag zien dat er beter wordt omgegaan met de natuur, en dat de WMO en het Sociaal Plein laagdrempeliger worden gemaakt: "Mensen die hierop een beroep moeten doen zouden daar met open armen moeten worden ontvangen. Nu maakt de bureaucratie het systeem veel te onduidelijk en klantonvriendelijk. Ik hoop daar als raadslid van Hart voor Hilversum iets aan te kunnen doen."
Toen burgemeester Pieter Broertjes De Jong in april benoemde tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, roemde hij haar als hét grote voorbeeld voor de solidaire samenleving. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 27 september zal de burgemeester De Jong opnieuw toespreken. Nu om haar te installeren als raadslid.