Ook mensen van het arrestatieteam stonden buiten.
Ook mensen van het arrestatieteam stonden buiten. Foto: Bastiaan Miché

Politiebureau ontruimd, veel vragen onbeantwoord

Na de ontruiming van het politiebureau maandag blijven er veel vragen over. De politie heeft echter geen trek om antwoorden te geven.

HILVERSUM Wie is de 'verwarde' persoon die maandag het politiebureau binnenwandelde, voor onrust zorgde en vervolgens werd aangehouden? En droeg hij een bomgordel?

Dat zijn de belangrijkste vragen nadat maandag rond 12.00 uur het politiebureau aan de Groest werd ontruimd. De politie meldde direct via Twitter dat een verdacht persoon het pand had betreden en zich verdacht gedroeg.
Al het politiepersoneel moest daarom naar buiten en kon pas een uur later weer naar binnen. In de tussentijd waren de Groest en Prins Bernhardstraat ruim afgezet. De verdachte werd door een arrestatieteam aangehouden.
De politie wil niet bevestigen of de opgepakte persoon een bomgordel droeg, maar ontkent het ook niet. Ook over de identiteit van de man of vrouw worden geen uitspraken gedaan, vanwege de herleidbaarheid van deze persoon, aldus een woordvoerder. Zij wil daarom inhoudelijk niet verder op de zaak ingaan. "Alles wat we communiceren hierover staat op ons Twitteracount."