Aanhoudend wisselvallig, aan de koude kant

In contrast met afgelopen jaren is de herfst dit jaar zeer onbestendig. Donderdag trekt weer een actieve randstoring over met regen en wind. Ook nadien staat het weer onder invloed van een lagedrukgebied boven Noord-Europa. Het blijft onbestendig, maar in het weekeinde neemt de westenwind sterk in kracht af. De temperaturen liggen met 13 à 14 graden aan de lage kant.

Vrijdag + het weekeinde

Voor vrijdag wordt vrij veel bewolking verwacht. Er kunnen enkele buien vallen. De wind neemt stilaan in kracht af. Het wordt 14 graden. Zaterdag neemt de bewolking toe, gevolgd door regen. Zondag schijnt af en toe de zon met ook kans op enkele buien. Er waait een tot matig afnemende wind tussen noordwest en zuidwest. Het is met een maximum van 13 à 14 graden aan de koude kant. Het langjarig gemiddelde voor begin oktober bedraagt 16 graden.

Trend na het weekeinde

Na een iets rustiger en minder buiige maandag neemt vanaf dinsdag de onbestendigheid weer toe. Ook de rest van de week is het wisselvallig met af en toe zon, bewolking en soms regen. De maximumtemperatuur schommelt rond 14 graden, later in de week mogelijk iets hoger.

Weetje

September was koel en nat met een normaal aantal zonuren. De gemiddelde temperatuur was 13.7 graden (normaal is 14.5 graden). Er kwamen geen zomerse dagen voor van 25+ graden tegen drie normaal. In onze regio viel 147 mm regen tegen 70 mm normaal. Het was de natste september sinds 2001. Toen viel er 177 mm. September 2006 was het droogst met 8 mm.