Eemnesserweg 7a is een van de 43 locaties.
Eemnesserweg 7a is een van de 43 locaties. Foto: Bastiaan Miché

Nog voldoende ontwikkellocaties

HILVERSUM Bouwen binnen de bebouwde kom is voorlopig nog geen probleem in Hilversum. Wethouder Floris Voorink ziet nog voldoende mogelijkheden in de gemeente voor nieuwbouw van woningen of kantoren.

Op verzoek van de politiek is de VVD-wethouder met een lijst van mogelijke ontwikkellocaties gekomen. Op 43 verschillende plekken zijn er of ziet Voorink kansen voor de nabije toekomst. Het gaat om locaties waarvan het realistisch is dat er de komende vijf tot tien jaar ontwikkelingen plaatsvinden. Op de lijst van mogelijkheden staan bijvoorbeeld het oude postkantoor (Oude Torenstraat), Anna’s Hoeve, Eemnesserweg 7a (het oude onderkomen van Theater Achterom), Laapersveld 75 (oude thuishaven van Connexxion), HilverZorg-locatie De Stolpe aan de Zonnelaan, het circusterrein aan de Diependaalselaan, het Mediapark, zwembadlocatie Crailo en Zonnestraal.

Voorink meldt in zijn brief aan de gemeenteraad dat er een aantal haken en ogen zit aan de plekken op de lijst, die hij een momentopname noemt. "Echter, of locaties uiteindelijk daadwerkelijk tot ontwikkeling komen is van vele factoren afhankelijk", is zijn mededeling. "Het kan hierbij gaan om externe ontwikkelingen zoals de economische groei, maar ook keuzes of visievorming ten aanzien van de gewenste ontwikkeling door (toekomstig) college en raad. En andersom kunnen locaties die nu helemaal niet bij ons in beeld zijn morgen in beeld komen."

Dan heeft hij nog twee disclaimers in petto. "Door toekomstige eigenaren kunnen geen rechten worden ontleend aan opname van de locatie op de ontwikkellijst. En het opnemen van een locatie op deze lijst is geenszins te beschouwen als instemming met of overeenstemming over een ontwikkelingsrichting of -condities."