Winkelstraten centrum straks verlost van fiets

Hilversum De tijden dat fietsen lukraak in het centrum van Hilversum worden neergezet zijn binnenkort verleden tijd. Dat is althans de bedoeling van wethouder Floris Voorink van Verkeer. "Waar je niet mag fietsen, mag je ook niet parkeren."

Hilversum is momenteel druk doende met het realiseren van extra (zo'n 400) fietsparkeerplekken, de zogenaamde 'nietjes'. Wanneer deze er daadwerkelijk staan, moet de overlast op andere plekken snel voorbij zijn. Het verbod geldt voor de Kerkstraat, Schoutenstraat, een deel van de Zeedijk, een deel van het Wagenmakersplein, de Gooische Brink, Leeuwenstraat en op bepaalde plekken op de Groest.
Vanaf december moeten borden bezoekers van het centrum op het verbod attenderen. Na een campagne begin 2018 wordt er vanaf februari/maart gehandhaafd.

3


Kortenhoever op lijst beste dj's

HILVERSUM De 20-jarige Mike Willemsen uit Kortenhoef heeft dit jaar voor het eerst een plek veroverd in de DJ Mag Top 100. Hij behoort nu officieel tot de exclusieve groep van beroemde dj's die op de grootste dj-lijst ter wereld staan.

Willemsen, artiestennaam Mike Williams, is binnengekomen op plaats 60 en is daarmee een van de hoogste nieuwe binnenkomers. De 20-jarige dj timmert flink aan de weg en wordt gezien als een van de grootste talenten van dit moment. Hij is met zijn jonge leeftijd dan ook de jongste dj in de lijst. Zelf reageert Willemsen blij verrast: "Ik had het niet zien aankomen en ik ben er zo blij mee. Zo dankbaar dat fans massaal op mij hebben gestemd."
De bekendmaking van de volledige DJ Mag Top 100 vond deze week plaats tijdens het AMF-Festival.

17