Hoogvliet wil verhuizen naar deze locatie.
Hoogvliet wil verhuizen naar deze locatie. Foto: Bastiaan Miché

Vragen SP over debat verhuizing Hoogvliet

Hilversum De mogelijke verhuizing van de Hoogvliet van de Admiraal de Ruyterlaan naar de Stamgarage aan de Bosdrift is woensdag 8 november het onderwerp van een debatavond voor buurtbewoners. Een prima initiatief, vindt ook de SP. Minpuntje alleen is volgens de socialisten dat er 'maar' vijftien mensen naar binnen kunnen.

De bijeenkomst in de Bethlehemkerk is een vervolg op de inloopavond in april waar maar liefst 250 omwonenden bij aanwezig waren. Buurtbewoners maken zich onder andere zorgen dat door de verhuizing het huidige onderkomen van de supermarkt (Chatham) verloedert en de parkeerdruk in de wijk toeneemt. Hoogvliet stelt echter dat een verhuizing noodzakelijk is om te kunnen uitbreiden en een breder assortiment aan te bieden.
Wel willen alle partijen - zowel Stam als Hoogvliet - samen met de buurt tot een oplossing komen. De afgelopen maanden vonden er diverse gesprekken plaats en ook na de debatavond zijn er gesprekken, vertelt Benno Leemeijer namens vastgoedbedrijf Glint Real Estate dat in opdracht van Hoogvliet de bijeenkomst organiseert. Volgens hem komen er geen vijftien maar veertig mensen naar de bijeenkomst over twee weken. Verschillende buurtorganisaties met wie al langer contact is, zijn sowieso al welkom en die vijftien personen komen daar extra bij. "En als er zestien of achttien mensen komen, gaan we niet moeilijk doen. Pas als het er veel meer zijn, moeten we kijken naar een oplossing, mogelijk in de vorm van een extra avond. Het is geen voetbalwedstrijd die is uitverkocht en waar mensen niet meer naartoe kunnen. Ook overwegen we nog een klankbordgroep op te richten." Overigens hadden tot gisteren vijf mensen zich aangemeld.
De SP vindt de uitleg van Glint Real Estate onvoldoende en stelt, gezien de eerdere bijeenkomst met 250 mensen, dat er grote onrust is in de buurt. Daarom is het belangrijk dat zij én ook de kleine ondernemers in het gebied gehoord worden, aldus de socialisten. In een serie vragen aan het college van burgemeester en wethouders pleit de partij daarom voor het houden van een buurtenquête, die huis-aan-huis wordt verspreid.