Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Voorink gaat graag gesprek aan met Den Haag en Haarlem

Vervolg voorpagina

Een wijs besluit. Zo omschreef wethouder Floris Voorink maandagavond een door de gemeenteraad unaniem gesteunde motie om bij financieel bij te dragen aan een geluidsscherm tussen de A27 en de West-Indische buurt. "Ik kijk uit naar het gesprek met de provincie en Den Haag hierover", aldus de wethouder.
De Hilversumse motie kwam een dag eerder dan die in de Tweede Kamer. Wanneer politiek Den Haag die motie niet had gesteund, was alles voor niets geweest. Nu is dat wel zo en kunnen alle partijen met elkaar bespreken wie bereid is welk bedrag van het 2,5 miljoen euro kostende scherm neer te leggen. Toch hoopt Voorink dat gedeputeerde Post van Noord-Holland iets terug kan doen. Zij is door de overname van Crailo door Hilversum, Gooise Meren en Laren verlost van een hoofdpijndossier, aldus de wethouder.
De buurtbewoners zelf hebben in ieder geval weer wat meer hoop dat het volgens hen broodnodige scherm er komt. "Men is in de politiek bang voor precedentwerking, maar bij ons is zo'n enorme kaalslag. Dat maakt het anders dan bij anderen", vertelt woordvoerder Sascha Barnstijn.
Hoewel de provincie voorlopig niet wil bijdragen - de provincie Utrecht betaalt overigens wel voor alle schermen die iets verderop langs de A27 staan - is Barnstijn dolblij met de steun uit Den Haag en Hilversum. "We zijn ook altijd netjes geweest tegen Rijkswaterstaat. Het is mooi dat je ook iets kunt bereiken zonder hard te schreeuwen."