Happy Kids - Happy People is voor mensen door mensen.
Happy Kids - Happy People is voor mensen door mensen.

'Vluchtelingen kunnen hier mensen ontmoeten'

Onder toeziend oog van de notaris werd afgelopen week de Stichting Happy Kids - Happy People opgericht. Er zijn volop plannen.

BAARN De stichting komt voort uit het burgerinitiatief Happy Kids. Voorzitter van de kersverse stichting is Alrieke Tillema. Met haar team heeft ze volop plannen.

Happy Kids - Happy People is voor mensen door mensen. Het is een ontmoetingsplek voor kinderen, jongeren, ouders, bejaarden en nieuwe Nederlanders. Iedere vrijdagmiddag wordt er geknutseld in Lokaal O. Ouderen knutselen zelf of helpen de kinderen, jongeren hebben hun eigen chillhoek en overal in het lokaal wordt gezellig gekletst. Daarnaast organiseert de stichting muzieklessen voor kinderen, ook voor kinderen met een handicap. "Alles mag, niets moet", zegt Tillema. "Wij hebben bijna alles op voorraad om te knutselen en te handwerken. Vluchtelingen kunnen via Happy Kids - Happy People mensen ontmoeten en onze gebruiken ontdekken. Zo bouwen ze een sociale kring op en integreren ze. Ouderen zijn soms eenzaam en komen hier lekker handwerken."
Happy Kids - Happy People ontvangt wekelijks zo'n dertig tot veertig kinderen en twintig volwassenen. Per oktober krijgt de stichting subsidie in het kader van armoedebestrijding. Ook is de stichting, in verband met de muzieklessen, aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds. "We vragen nu een euro per persoon, maar dat is voor sommigen nog te veel", zegt Tillema.

De stichting gaat volgend jaar mogelijk verhuizen van Lokaal O naar Santvoorde aan de Troelstralaan. "Ze willen ons daar graag hebben als Lokaal O dichtgaat, maar er moet wel worden verbouwd", vertelt Tillema. "We hopen op een vaste plek. Als ik meteen nog een oproep mag doen: we nodigen vooral ouderen uit om gezellig te komen handwerken. Kinderen weten ons inmiddels wel te vinden."

De ondertekening.