Vlag halfstok vanwege overlijden Van der Laan

BAARN Ook op het gemeentehuis in de Laanstraat is de vlag halfstok gehangen vanwege het overlijden van de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan.

Premier Mark Rutte riep vrijdag na Van der Laans overlijden op om in heel Nederland bij overheidsgebouwen, rijksgebouwen en gemeentehuizen de vlag halfstok te hangen. Ook Baarn heeft daar gehoor aan gegeven.


Riool van Zandvoortweg vervangen

BAARN Aan de Zandvoortweg is maandag gestart met de werkzaamheden aan het riool.

In de straat wordt het oude riool vervangen voor een nieuw, gescheiden rioolsysteem. Voor de kerst is het deel tussen de Kerkstraat en de D'Aulnis de Bourouilllaan aan de beurt. Het deel tussen de D'Aulnis de Bourouilllaan en de Nolenslaan staat na de kerstvakantie op de planning.

De werkzaamheden starten op de kruising Kerkstraat/Zandvoortweg, die tot en met 14 oktober is afgesloten voor automobilisten. Hiervoor is een omleidingsroute ingesteld. Voor fietsers en voetgangers blijft de straat gewoon bereikbaar. Ook de winkels in de Zandvoortweg blijven gewoon bereikbaar. Zo zijn slagerij Bokma en fietsenwinkel Bike Totaal Koelewijn gedurende de rioolwerkzaamheden gewoon geopend.


Sam's Kledingactie

BAARN In Baarn vindt op 24 en 25 oktober weer de kledinginzamelingsactie van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood plaats.

Inwoners kunnen hun gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken afgeven bij de Nicolaaskerk aan de Kerkstraat 19. Op dinsdag 24 oktober kan dat van 18.00 uur tot 20.00 uur en op woensdag 25 oktober van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Kijk voor informatie over de kledingactie en de gesteunde projecten op www.samskledingactie.nl of bel naar 073-6871060.