Een boeket en oorkonde voor de goede toegankelijkheid en grote gastvrijheid van het theater.
Een boeket en oorkonde voor de goede toegankelijkheid en grote gastvrijheid van het theater.

Theater de Speeldoos wint pluim

BAARN De Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn (SGB) heeft vorige week de toegankelijkheidspluim uitgereikt aan Theater de Speeldoos.

Dit jaar was het thema van de Week van de Toegankelijkheid: 'Uitgaan in de breedste zin van het woord'. "Wij kozen voor een mooie uitgaansplek in Baarn waar men kan genieten van musical, toneel, muziek, opera en sinds kort ook van ballet op hoog niveau", aldus Anneke Braakman van de SGB.

De eerste voorstelling op de Rembandtlaan vond plaats in 1974 in een oud klaslokaal. In september 1985 was de Speeldoos met een grote en kleine zaal gereed.

In de huidige Speeldoos is een breed aanbod van voorstellingen. Er is een grote zaal met ook enkele plaatsen voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Voor deze plaatsen hoeven geen reserveringskosten betaald te worden. Ook de kleinere zalen zijn goed bereikbaar en er zijn inpandig geen drempels. Het mindervalidentoilet is goed bereikbaar en voldoet aan de eisen, zo oordeelde de SGB.
Volgens de bevindingen heeft de warme intieme sfeer die er volgens bezoekers heerst niet alleen te maken met de rode kleur van de stoelen, maar vooral ook met de bejegening van de medewerkers. De Speeldoos zelf is eveneens goed toegankelijk, door de dubbele openschuivende deuren. Buiten zijn er drie brede algemene gehandicaptenparkeerplaatsen dicht bij de ingang. Bij de balie die voor een deel verlaagd is, is een pinautomaat met een lang snoer aanwezig. Er zijn ook lage kapstokken en er is een rolstoel beschikbaar om bezoekers van de auto naar hun plaats in de zaal te rijden.

De toegankelijkheidspluim bestond ook nu weer uit een 'pluimboeket' en een oorkonde gemaakt door bestuurslid van de SGB de heer Wentink.