Veel lichtjes en kaarsjes verlichten de tocht.
Veel lichtjes en kaarsjes verlichten de tocht.

Achtste editie Namen Noemen op terrein Amerpoort

BAARN Op het terrein van Amerpoort vindt op vrijdag 3 november tussen 19.00 en 21.00 uur weer het evenement Namen Noemen plaats.

Namen Noemen voert bezoekers langs plekken waar kunstenaars hen de gelegenheid bieden op een toegankelijke en artistieke manier overledenen te herdenken. Honderden vuurkorven, fakkels en stormlantaarns verlichten de tocht. De bijeenkomst is open en gratis toegankelijk voor iedereen.
Vorig jaar kwamen ruim tweeduizend bezoekers, cliënten, familieleden, medewerkers en andere geïnteresseerden naar Baarn voor deze bijzondere herdenking van overledenen. Namen Noemen is bijzonder omdat de focus op het 'geleefde leven' ligt en niet op verlies en rouw. Het evenement is gebaseerd op Allerzielen Alom, dat kunstenaar Ida van der Lee heeft ontwikkeld vanuit de beeldende kunst.
Meer dan honderd vrijwilligers en twaalf kunstenaars zijn aanwezig om de tocht mogelijk te maken. De route wordt afgesloten bij boerderij De Huydecoper, waar warme chocomel of glühwein staat te wachten.
Het adres is Nieuwenoordlaan 12. Voor meer informatie: www.namen-noemen.nl.