Mooie bordjes beschilderen.
Mooie bordjes beschilderen.

Schilderen op porselein bij VU

BAARN Bij de VU Baarn wordt op zaterdag 28 oktober van 10.00 tot 15.00 uur de herfstworkshop 'Schilderen op porselein' gehouden in Lotens Atelier Prins aan de Bernhardlaan 11.

Tijdens deze workshop maken de deelnemers een door henzelf beschilderd porseleinen werkstuk: een bord, schaal, etagère, schenkkan, theepot, of een ander voorwerp dat ze zelf meenemen.

Porselein schilderen is een eeuwenoud ambacht en in Lotens Atelier wordt nog steeds met deze technieken en verf gewerkt. Na het beschilderen wordt het porselein op 800 graden gebrand in een keramiekoven. Daardoor is het werk ook nog eens zeer afwas(machine)bestendig. Het leuke van deze techniek is dat iedereen het kan. Niemand hoeft te kunnen tekenen, het ontwerp wordt met behulp van carbonpapier op het werkstuk overgetrokken. Vervolgens wordt met porseleinverf de afbeelding op het werkstuk geschilderd (er zijn voorbeelden aanwezig).

Docent is Patricia Lotens. De kosten zijn 42 euro, materiaalkosten 5,50 euro (contant te voldoen bij de docent).
Inschrijven kan via www.volksuniversiteitbaarn.nl of telefonisch op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur via 035-5416033.