Laatste woord over toekomstplannen Media Park is nog lang niet gezegd.
Laatste woord over toekomstplannen Media Park is nog lang niet gezegd. Foto: Bastiaan Miché

'Geen sprake van dat gemeente iets te maken heeft met koop Media Park'

HILVERSUM Over één ding zijn wethouder Wimar Jaeger en Henk Blok, commissielid van Hart voor Hilversum, het eens: de gemeente moet geen bedrijventerrein willen runnen. Daarmee houdt de vriendelijkheid tussen beiden op. De mededeling van de bestuurder dat Hilversum absoluut niet een van de partijen is die het Media Park op den duur wil aanschaffen, heeft het commissielid niet gerustgesteld.

Blok zegt duidelijk uit de mond van de wethouder gehoord te hebben dat de gemeente in de toekomst mede-eigenaar wordt van het Media Park. Naar zijn mening doet burgemeester Broertjes in 'Het gesprek met' met deze krant en GooiTV zelf uitspraken over de gewenste aankoop. De oppositiepartij is hierdoor verrast en stelt direct schriftelijke vragen aan de wethouder.

Op donderdag 11 januari is Jaeger te gast geweest bij 'MediaMatters' van New Business Radio. In dit programma ontvouwt de bestuurder de grootse plannen die er zijn voor het Media Park. Zo laat hij onder meer weten er een mediacampus te willen vestigen, meer ruimte voor startende bedrijven en er moeten een hotel en een restaurant komen. Een consortium zou op de achtergrond bezig zijn om het bedrijventerrein over te nemen van de huidige eigenaren, buitenlandse investeerders. Een plan dat zo'n 500 miljoen euro moet gaan kosten.
Tussen Blok en Jaeger vindt er een welles-nietesspel plaats tijdens de commissie Economie en Bestuur van vorige week woensdag. Blok beweert dat de wethouder meerdere keren in het radio-interview gezegd heeft dat de gemeente mede-eigenaar wordt. Jaeger weerlegt dat. "Er is geen enkele sprake of suggestie dat de gemeente Hilversum iets te maken zou hebben met de koop van het Media Park", aldus de bestuurder. "Zoals wij Engeland niet overnemen na de brexit doen wij dat ook niet met het Media Park. Die grote zorgen wil ik volledig wegnemen. Wij gaan niet investeren in overname of ontwikkelkosten."

Wel geeft Jaeger aan dat het college in het voorjaar een vertrouwelijk besluit heeft genomen over het beschikbaar stellen van 50.000 euro voor het uitvoeren van een verkenning naar de toekomst van het Media Park. Dat dit besluit geheim moest blijven, had te maken met de toen nog onzekere samenwerking met externe partijen. Inmiddels is de verkenning, waar ook de provincie Noord-Holland aan meewerkt, gestart.

Het laatste woord is hier nog niet over gezegd. Blok is ontevreden over de behandeling en agendeert de naar de mening van Hart voor Hilversum irreële en megalomane plannen van het Media Park in de volgende commissie. Dat is op woensdag 14 februari.