Het huidige distributiecentrum van Hunkemöller.
Het huidige distributiecentrum van Hunkemöller. Archieffoto: Bastiaan Miché

Lingerieginant Hunkemöller verhuist distributiecentrum

Hunkemöller verhuist na tientallen jaren het veelbesproken distributiecentrum aan de Liebergerweg en gaat de komende maanden op zoek naar een groter pand.

hilversum "Fantastisch nieuws", zegt woordvoerder Martin Triebels van Bewonersgroep Liebergerweg over de verhuizing van de lingeriegigant ergens in 2019. Bewoners zijn straks namelijk verlost van de tientallen vrachtwagens die overdag via Anna's Hoeve van en naar het distributiecentrum in Hilversum-Oost rijden.

Maandag meldde Hunkemöller International BV dat het huidige distributiecentrum van pakweg 12.000 vierkante meter wordt ingeruild voor een groter distributiecentrum die de groeipotentie van het bedrijf evenaart. De intentie is het kantoor op de huidige plek te laten blijven, vertelt Head of Logistics Marcel Guldemond.
De verhuizing zou noodzakelijk zijn omdat de huidige ruimte van het distributiecentrum niet past bij de expansieplannen van Hunkemöller, waarbij het doel binnen vijf jaar 1600 winkels is. De verhuizing heeft niks te maken met de komst van de HOV-busbaan in de wijk, vertelt Guldemond. "Als dat het geval was, waren we allang weggeweest."
Bij de zoektocht naar een nieuw onderkomen is ook gekeken naar bijvoorbeeld Duitsland. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de 'regio Hilversum', al is dat natuurlijk een breed begrip. Guldemond wil niet zeggen hoe groot die regio is. Ook durft hij niet te zeggen hoeveel vierkante meters het nieuwe distributiecentrum moet tellen. De komende maanden wordt duidelijk waar Hunkemöller naartoe verhuist. Beschikbare panden zijn een optie, maar ook het bouwen van een nieuw distributiecentrum wordt niet uitgesloten. Hunkemöller heeft de intentie eind 2019 het nieuwe distributiecentrum te realiseren en hoopt een hogere efficiëntiegraad in opslag, snelheid, kwaliteit en voorraadbeheer te realiseren. Daarnaast moet het nieuwe distributiecentrum een bijdrage leveren aan de ambitie om in volume en assortiment te groeien.
De gemeente Hilversum hoopt Hunkemöller binnen de gemeentegrenzen (Crailo) te kunnen behouden. Dat is immers goed voor de werkgelegenheid. Bovendien woont een groot deel van het personeel in Hilversum. En hoewel de bewonersgroep blij is met het vertrek van Hunkemöller zijn er nog wel zorgen, blijkt uit een verklaring van Triebels. "De ervaring in dit gebied leert dat als er iets leeg komt, er vaak iets beroerds voor terugkomt. De wijk kent een neerwaartse spiraal. Het vertrek van Hunkemöller moet het kantelpunt vormen voor het omkeren van die spiraal naar een wijk met meer woonkwaliteit."