Dirigente Hester Westra.
Dirigente Hester Westra. Foto:

Vrijdag 2 maart

Maak je eigen 3D-beeldje!

9.00 uur | Locatie14

Laat een 3D-foto van jezelf maken en laat deze printen tot een fullcolour-3D-beeldje van jezelf dat levensecht is!

Concert Requiem Fauré

20.00 uur | Heilig Hartkerk

Onder leiding van de jonge dirigente Hester Westra (foto) zingen 12 vriendinnen en studiegenotes het beroemde Requiem van G. Fauré in een versie voor dameskoor en orgel. Jaap Jan Steensma bespeelt het Mutin-orgel. Het programma duurt een uurtje en de toegang is gratis. Collecte en glaasje wijn na afloop.

Zaterdag 3 maart

Italiaans voor beginners

10.30 uur | Ontwerpfabriekje

Deze cursus Italiaans A1-2 is een vervolg op de absolute beginnerscursus A1-1. Heeft u al een klein beetje kennis van de Italiaanse taal qua grammatica en kunt u zich qua spreekvaardigheid al een beetje verstaanbaar maken dan bent u più che benvenuto. U kunt nog instromen vanaf les 3 (10 maart).

Seizoensstiltewandeling

11.00 uur | Christelijk Spiritueel Centrum

In stilte genieten in de natuur! De seizoenen in de natuur maak je intensief mee door in de stilte op weg te gaan. Een gids begeleidt je door de stilte, zodat je niet alleen van buiten, maar ook van binnen stiller wordt.

Toegankelijk politiek debat

14.00 uur | Wijkcentrum St. Joseph

De LFB organiseert samen met Sherpa, MEE, de bibliotheek en de gemeente Hilversum op 3 maart van 14.00 tot 16.00 uur een politiek debat in St Joseph. Het is een toegankelijk debat. Iedereen kan meedoen. Het debat gaat over wonen, werken, veiligheid en meedoen in de gemeente.

Prinsessen Pyjama Party

17.30 uur | Elena Balletschool

Trek je favoriete pyjama aan en neem je allerliefste knuffel mee. Laat je betoveren door de magische verhalen die verteld worden, doe mee met de leukste spelletjes, vul je buikje met overheerlijke cupcakes en dans mee op de leukste liedjes. Tickets € 15,- per kind www.sprookjesprinsessen.nl.

Sixties & Soul

18.30 uur | St. Annagebouw

Sixties & Soul geeft altijd weer een fantastische sfeer. Deze avond met optredens van allroundcoverband JF PretenderS en soulzanger John Russell Jr.

Zondag 4 maart

Wandeling na verlies

11.00 uur | Brasserie Zonnestraal

Op elke eerste zondag van de maand organiseren Miranda van den Eijnden en Wendy Pater een wandeling door het bos. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent en hier aandacht aan wil geven. Graag vooraf aanmelden bij info@praktijkartesia.nl.

Rommelmarkt

10.00 uur | De Koepel

Op zondag 4 maart is er weer een rommelmarkt in de Koepel. Van 10.00 tot 15.00 uur kan men terecht voor een groot aanbod van prettig geprijsde spulletjes.

Groot Roemeens orkest

14.30 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Op zondag 4 maart 2017 om 14.30 uur speelt het grootste Roemeense orkest in West-Europa o.l.v. Mihai Scarlat voor de laatste keer in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Tickets en info: http://www.mcogebouw.nl/agenda/ensemble-mihai-scarlat/

Šimek ontmoet Broertjes

20.00 uur | Theater Kleintje Kunst

Zondag 4 maart, aanvang LET OP: 20.00 uur is Martin Šimek in gesprek met Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum. In de nieuwe reeks interviews 'Šimek ontmoet' treft hij zijn gasten in de setting van een theaterzaal. Reserveren noodzakelijk: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108.

Expositie foto's en beelden

Regenboogkerk

Expositie van verstilde foto's van Hazel Ling en klassiek moderne beelden in klei en brons van Hetty Kok. De tentoonstelling loopt tot en met 3 april 2018. Openingstijden zijn zondag van 11.15 tot 12.30 uur en dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Duurzaam debat GR18

19.30 uur | Aloysius College

Iedereen is welkom om een beeld te krijgen van de verschillen tussen de verduurzamingsplannen van de Hilversumse partijen, zoals over #vangaslos, de warmtetransitie en 'verplicht' verduurzamen.

Kantelkoor, voor mensen met drempelvrees

20.00 uur | Silo

Het Kantelkoor is een laagdrempelig koor dat bestaat uit een enthousiaste groep mannen en vrouwen die meerstemmige muziek in uiteenlopende talen zingen. Heb je zin om mee te zingen, stap gerust binnen.

Dinsdag 6 maart

Inloopspreekuur Zorgnetwerk

13.30 uur | Woondienstencentrum De Egelantier

Het inloopspreekuur van het Zorgnetwerk Zuid is per 12 december verplaatst naar Zorgcentrum de Egelantier. Dinsdags van 13.30-15.00 uur kan men met vragen terecht bij medewerkers van o.a. MEE, Versa, gemeente en Thuiszorg.

Walk&Talk, dé koffiepauze voor werkzoekenden

13.30 uur | Bibliotheek

Ben je op zoek naar (ander) werk? Daar kan je soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk&Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden in Hilversum. Ontmoet andere werkzoekenden in een inspirerende omgeving!

Woensdag 7 maart

Tempowandelen

9.00 uur | Eilandcoaching

Vanaf november t/m april 2017 kunt u wekelijks op woensdag tempowandelen met Eilandcoaching.