Opnieuw gedoe rond theehuis Regentesselaan

hilversum De ontwikkelingen rond het theehuis aan de Regentesselaan 12 blijven de gemoederen in de wijk bezighouden. De nieuwe eigenaar lijkt daarbij de regels aan zijn laars te lappen.

Buurtbewoners, fel tegen het plan van die eigenaar om het pandje te slopen en er een nieuw en groot gebouw neer te zetten, schrokken zich maandag kapot toen er - tegen alle afspraken in - in de tuin werd gewerkt. Het resultaat is dat de tuin rondom het ruim honderd jaar oude gebouw, waarvoor de gemeentelijke monumentenstatus is aangevraagd, is veranderd in een grote wildernis.

In een korte persverklaring schrijft de gemeente dat de nieuwe eigenaar tussen de percelen van nummer 10 en 12 een coniferenhaag als erfafscheiding wilde plaatsen. "Daarvoor mogen planten uit de grond gehaald worden. Echter niet overal en niet te veel. Dat is wel gebeurd." Het werk ligt nu stil. Voolopig mag er - totdat er een vergunning is verleend, al lijkt die kans niet groot - niet worden gewerkt. Materiaal en spullen moeten weggehaald worden.

5


Fusie iMmovator - Media Campus

hilversum iMMovator en Hilversum Media Campus slaan de handen ineen en gaan samen verder als Media Perspectives. Krachtenbundeling, samenwerken en verbinden zijn volgens de nieuwe organisatie het noodzakelijke antwoord op de uitdagingen waarvoor de mediasector staat.

Het college van burgemeester en wethouders is blij met de fusie - 'een logische stap' - en kent een subsidie toe van 180.000 euro. Wethouder Wimar Jaeger ziet in het samengaan van beide partijen de aanzet tot een nieuw topinstituut voor talentontwikkkeling en innovatie.