'Opgeruimd' ouder worden

HILVERSUM Voor 60-plussers die nog veel oude emoties of oude pijn moeten verwerken en dus door het leven gaan met 'volle rugzakken', is er vanaf maandag de driewekelijkse cursus 'Opgeruimd ouder worden' bij de Volksuniversiteit/Bibliotheek in Hilversum.

Dan gaat het over emotioneel opruimen, opruimen in je hoofd en je hart, aldus cursusleider Margot de Hoest. Zij geeft de cursus omdat het haar opvalt dat heel veel mensen niet echt toe zijn gekomen in hun leven om oude emoties of oude pijn te verwerken en op te ruimen.
De Hoest zegt graag het taboe te willen doorbreken en nodigt iedereen uit naar buiten te komen met dingen die ze misschien liever wegstoppen. "Nu, in de laatste fase van je leven, heb je alle tijd om terug te blikken op je leven, je teleurstellingen en niet uitgekomen verwachtingen onder ogen te zien."
Cursusdata: 4, 11 en 18 februari, van 15.00 tot 17.00 uur. Prijs 40 euro (35 voor leden). Kijk ook op www.margotdehoest.nl. Aanmelden kan via volksuniversiteit@bibliotheekhilversum.nl.