Met het optreden van Kenny B was niets mis, maar het was wel veel te warm.
Met het optreden van Kenny B was niets mis, maar het was wel veel te warm. Foto: Bastiaan Miché

Leeg Marktplein bij Muziekids Festival

HILVERSUM Zangeres Jennie Lena verdwijnt na haar optreden snel weer naar achteren om backstage de schaduw op te zoeken. Want was het warm zondag tijdens het Muziekids Festival op het Marktplein.

En mede door die hitte was het plein, waar Hilversum zó graag grote evenementen wil laten plaatsvinden, wel heel erg leeg en heel erg groot. In de voorverkoop waren er 450 kaarten voor 10 euro per stuk verkocht. Maar veel mensen zullen hebben gedacht dat dit bedrag een mooie donatie was aan het goede doel dat Muziekids is, en besloten zondag om elders toch maar verkoeling op te zoeken.
Uiteindelijk, zo rond 15.00 uur toen het evenement al zo'n twee uur gaande was, verdwenen de hekken bij de ingang en konden voorbijgangers alsnog gratis genieten van de optredens van de artiesten. Dat leidde dan weer tot irritatie bij degenen die net toch maar een kaartje hadden gekocht. Maar veel drukker zou het niet worden. En dat terwijl er vooraf gerekend was op 2.000 bezoekers.
En dat terwijl de optredende artiesten, allemaal vrienden van de Hilversumse stichting, echt niet de eerste de besten zijn. Want naast Jennie Lena (bekend van The Voice) waren onder meer Laura Fygi, Kenny B, VanVelzen en afsluiter Lucas & Steve naar Hilversum gekomen. Met veel plezier, gaf Kenny B aan. "Muziek heeft me veel gebracht, me zelfs bijna gered. Muziek draagt bij aan een genezingsproces, het verbindt. En aan alle projecten die goed zijn voor het welzijn van kinderen doe ik graag mee."
Kenny B maakte er inderdaad een feestje van, de aanwezigen vermaakten zich prima, maar het was gewoonweg te warm. Bovendien stond het podium bijna tegen het appartementencomplex aan de Schoolstraat aan. Als het iets meer richting de Groest had gestaan, was het plein misschien wat minder leeg geweest. Dat was echter niet mogelijk, omdat daar zaterdag - toen het podium werd opgebouwd - de markt plaatsvond.