Horeca in Diemerbos

Vervolg van voorpagina.

De VVD zet tevens vraagtekens bij de locatie die de ondernemers hebben gekozen. De partij denkt dat House of Birds geen passanten zal aantrekken. De fractie van Leefbaar Diemen houdt er rekening mee dat de parkeerdruk op het parkeerterrein bij de ingang van het Diemerbos zal toenemen. De partij vroeg of het college van B en W hierop zal inspelen. Wethouder Scholten gaf aan dat het parkeerterrein, waar 82 auto's kunnen staan, niet zal worden uitgebreid en parkeren op die plek blijft gratis. De wethouder vertelde dat als er parkeerproblemen zullen ontstaan het college van B en W overleg zal voeren met de gemeenteraad om tot een passende oplossing te komen.


Inschrijven Meerlanden-fonds

DIEMEN De inschrijving voor het Meerlandenfonds 2019 is op 1 oktober begonnen.

Ook dit jaar heeft Meerlanden weer een bedrag van € 55.000,- in het fonds gestort om (sport)verenigingen en goede doelen te ondersteunen. Voor goede doelen is de maximale bijdrage € 2.500,- en voor (sport)verenigingen maximaal € 1.000,-. Vrijwilligers van goede doelen en sportverenigingen uit het verzorgingsgebied van Meerlanden kunnen tot 1 november een aanvraag indienen via www.meerlanden.nl/inschrijven. Het reglement staat op www.meerlanden.nl/fonds. Het betreft inwoners van de gemeenten Diemen, Aalsmeer, Amstelveen, Bloemendaal, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen.


In groot deel weekeinde geen treinen in centrum

DIEMEN Er vertrekken en stoppen op zaterdag 12 oktober de hele dag en avond geen treinen op het station in het centrum van Diemen. Op zondag 13 oktober rijden er tot 16.00 uur geen treinen in het centrum.

De NS zet tussen de stations Weesp en Amsterdam Muiderpoort bussen in. De bussen stoppen bij het station in het centrum van Diemen.