Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

'Werken in de lekkerste winkel'

Om half zeven 's ochtends draait Jeffrey Doornekamp de deur van Kippie van het slot en twaalf uur later is zijn werkdag ten einde en gaat hij naar huis. Het is hard werken, geeft hij toe, maar dan wel mooi in de leukste en lekkerste winkel.

Met zijn 27 jaar is Doornekamp een jonge, enthousiaste, maar vooral professionele ondernemer. Ruim twee jaar geleden opende hij een Kippie-winkel in de Kerkstraat. "Samen met vier medewerkers zorg ik ervoor dat Hilversummers zes dagen per week bij ons terechtkunnen voor kant-en-klaarmaaltijden, broodjes, gegrilde producten, snacks en natuurlijk de inmiddels beroemde Kippie-pannen." De grote snackpan waarin kiphapjes thuis kunnen worden opgewarmd, zijn een groot succes.

"Komt omdat het zo makkelijk is; je krijgt een pan mee, daar betaal je vijftien euro borg voor, je steekt thuis de stekker in het stopcontact, en na een half uurtje zijn de hapjes opgewarmd. Ideaal," vindt hij. Bijna dagelijks hoort hij van klanten hoe goed zijn winkel eruitziet en daar is hij trots op. Om half zeven start zijn dag met voorbereiden. Het kippenvlees komt rauw binnen en wordt gekruid, gemarineerd en bereid. Als de winkel opengaat, is de toonbank op orde en zijn de Kippie-medewerkers er klaar voor. "Uiteraard werken wij volgens de richtlijnen van het HACCP waardoor we voedselveiligheid kunnen waarborgen. Dat is in onze branche belangrijk. Onze winkel ziet er, net als alle andere Kippie-winkels in Nederland, goed en netjes uit. Bovendien monitoren we steeds de kwaliteit en smaak van bijvoorbeeld een kippenpoot of een broodje. Die moeten hier net zo smaken als die van de Kippie-winkel in Utrecht-Overvecht of waar dan ook. Dat wordt ook van ons verwacht." Zijn klantenkring is divers en daarvan geniet Doornekamp. Veel jongeren komen even langs voor een broodje, maar hij heeft ook ouderen in de winkel die de smakelijke kant-en-klaarmaaltijden kopen.
Het runnen van een winkel is een vak. "Ik bied plek aan scholieren die een werk- leertraject volgen. Dat houdt in dat ze vier dagen bij mij werken en een dag naar school gaan. Ik heb nu een verkoopster die dit traject volgt om uiteindelijk haar opleiding tot verkoper en verkoopspecialist af te ronden. Het is leuk om haar te begeleiden en haar het vak te leren. Dat houdt mij ook scherp!"

De Kippie-pan doet het altijd goed.