rpt
rpt Foto:

Marrella maakt het verschil

Met liefde voor het vak werkt Marrella Geleijn bij ProReva op het terrein van Merem Medische Revalidatie in Hilversum. Daar maakt zij onder meer redressiehelmpjes voor baby's met een afgeplat hoofdje.


Sinds kort kunnen ouders die voor hun baby een redressiehelm nodig hebben daarvoor terecht in Hilversum. Op het terrein van Merem Medische Revalidatie is een vestiging van ProReva geopend. Daar werkt Marrella Geleijn, een van de vakvrouwen bij ProReva, orthopedisch maatwerk. Marrella is gespecialiseerd in orthopedische hulpmiddelen voor kinderen. Een groot deel van haar werk bestaat uit het aanmeten van spalken en het maken van redressiehelmen. "Er zijn baby’s die een afgeplat hoofdje krijgen door een voorkeurshouding. In milde gevallen is de begeleiding van de kinderfysiotherapeut voldoende om een afplatting op te heffen, maar soms is dat niet genoeg. Een redressiehelm is dan een goede oplossing", vertelt Marrella. Dat de keuze voor een helm een grote stap is, snapt ze best. "Je wilt niets liever dan ongehinderd knuffelen met je kindje. Het is nogal wat om je kindje een half jaar een helm te laten dragen. Maar het helpt echt."

Een babyhelm van ProReva is uniek. Marrella: "Het is natuurlijk geen mode-item, maar we doen ons uiterste best om de helm zo dun mogelijk te houden en er een mooi product van te maken. Ik ben dan ook supertrots op ons productieteam. Die leveren iedere keer echt vakmanschap af door veel aandacht te besteden aan de kleine details. Ouders kunnen zelf kiezen in welke kleuren of motiefjes de helm wordt uitgevoerd. Zo is het echt een helm op maat die past bij het kindje en de ouders.” Het aanmeten en passen van spalken en redressiehelmen is voor veel kinderen en ouders best een spannend moment. Met haar ontwapenende lach, rust en oprechte aandacht weet Marrella echter precies hoe ze kinderen op hun gemak moet stellen. "Het is voor kinderen niet leuk om een spalk of helm te moeten dragen. Maar ik weet wel waar ik het voor doe. Een goede spalk helpt kinderen naar een goede mobiliteit als volwassene of een vergroeiing te voorkomen. Ik vind het mooi om kinderen goed door de groei heen te kunnen helpen.”

Afbeelding