Afbeelding
Foto: Marc Anthony Photography

'Een smakelijk pakket is altijd goed'

Dat noten een aantal jaren terug de Schijf van Vijf bereikten, vond Ellen Papenburg helemaal niet erg. Als eigenaresse van de notenwinkel C'est Bon weet zij als geen ander wat noten voor je gezondheid doen. "In noten zit veel onverzadigd vet wat weer goed is tegen hart- en vaatziekten. Een handje noten per dag is supergezond."

Ruim vijf jaar geleden streek Ellen neer op de Gijsbrecht en begon de winkel C'est Bon. De noten worden rauw aangeleverd in de winkel en Ellen brandt ze vervolgens in arachideolie. Liefhebbers van zuidvruchten zijn bij C'est Bon ook aan het juiste adres: er worden abrikozen, vijgen, dadels en alle andere ongezoete vruchten verkocht.

Wie op visite gaat en eens iets anders wil meenemen dan een bloemetje of een fles wijn, kan bij C'est Bon ook terecht voor pakketten die Ellen samenstelt. "Ik verkoop namelijk ook heerlijke koffie, thee en chocola en daarmee kan ik pakketjes maken. Ik krijg er leuke reacties op en veel mensen vinden het leuk om te krijgen. Voor elke gelegenheid is er een geschenk en maak ik er wat moois van. Wat leuk is, is dat ook bedrijven mij inmiddels weten te vinden. Zij bestellen pakketten om bijvoorbeeld met kerst te geven aan het personeel." In de winkel staan verschillende pakketten klaar, maar uiteraard worden ze desgewenst op maat gemaakt.