Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

'Het is en blijft een dankbaar beroep'

Nog steeds zwaaien oudere mensen naar haar als ze langsfietst. Jarenlang werkte Lynsey Bekker in de wijkverpleging van HilverZorg. Inmiddels is ze een kersverse locatiemanager.

Als locatiemanager van Alba, Lopes Dias en St. Joseph bij HilverZorg zorgt zij ervoor dat alles op rolletjes loopt. "Ik ben nog maar net begonnen met deze functie en heb er onwijs veel zin in. Ik inventariseer waaraan behoeften is, wat op kwaliteitsniveau verbeterd kan worden en zoek de verbinding." 

Niet dat Lynsey (38) een onbekende is bij HilverZorg, in tegendeel. De Hilversumse werkt al zeventien jaar bij HilverZorg en begon als helpende in het St. Carolus. Ze deed de opleiding HBO-verpleegkundige in de wijkverpleging en werd vervolgens kwaliteitsverpleegkundige en daarna teammanager. "Ik kwam bij de mensen thuis en moest wel even wennen aan het verschil tussen de wijk en zorginstelling. In het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen moet je in de wijk soms creatief zijn. Hoewel ik niet meer in de wijkverpleging werk, zwaaien mensen die ik in het verleden hielp nog altijd. Het is en blijft een dankbaar beroep."

Hilverzorg is een verbindende organisatie. Dat wordt gedaan door echt in contact te zijn en samen te werken aan groei en ontwikkeling. Bovendien kijkt en luistert de organisatie naar wat de medewerkers willen en kunnen, en zetten ze in hun kracht. "Ik vind samenwerken belangrijk en heb dat tijdens de corona pandemie sterk ervaren toen we van de locatie St.Joseph een corona-afdeling maakte. Het was hectisch, zwaar maar we bleven sterk en konden veel mensen helpen."

Van teammanager naar locatiemanager is een mooie stap voor Lynsey. Juist omdat ze weet waarover ze het heeft, kan ze haar teams helpen en aansturen. Zij kijkt naar de talenten van de medewerkers en zet die in. Dat doet ze door met ze te praten maar vooral naar ze te luisteren. "De visie van HilverZorg is: jezelf blijven. Dat geldt voor onze cliënten maar zeker ook voor de medewerkers." Om goed haar werk te kunnen doen, investeert Lynsey in de medewerkers. "Ik ga regelmatig in de helicopterview, kijk naar wat er nodig is? En als ik moet inspringen, dan doe ik dat. Ik heb een faciliterende rol en sta klaar voor de cliënt en medewerkers."