Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

'Een vlaai doet het altijd goed'

Een ondernemende vakvrouw. Zo kun je de 21-jarige Sarah wel omschrijven. Sinds april dit jaar is zij eigenaresse van MultiVlaai en voorziet zij elke dag weer Hilversummers van smakelijke vlaaien.

Haar ervaring deed ze op in een Multivlaai op Schiphol. "Ik was achttien toen ik daar begon en heb er met plezier gewerkt." Toen ze hoorde dat de vorige eigenaresse een opvolger voor de vestiging in Hilversum zocht, aarzelde ze geen moment en maakte de overstap naar de Herenstraat. Een paar maanden is ze samen met twee medewerkers aan de slag en verkoopt ze dagelijks allerhande vlaaien. "Ik vind het heerlijk om in Hilversum te werken. De vestiging op Schiphol was ook leuk, maar anders. Daar bouw je niet echt een vaste klantenkring op, mensen zijn op reis en gaan weer door. Hier zie ik regelmatig dezelfde gezichten. Mensen die wekelijks twee puntjes vlaai komen halen, maar ook bedrijven die regelmatig bestellen als er iets te vieren valt." Sarah benadrukt dat ze geen bakkerij heeft; de vlaaien worden dagelijks geleverd. "Zelfs na de corona gaan de bestellingen online als een malle. Dus als wij 's ochtends beginnen, starten we met het voorbereiden van de bestellingen, zorgen dat ze op volgorde staan zodat ze goed en snel kunnen worden bezorgd. Daarnaast verkopen we vlaaien in de winkel, maar ook hebben we macarons, bonbons en echte Amerikaanse cheescake en brownies."

Voor de komende feestdagen heeft ze kerstboxen in huis; een zwarte doos met rode linten met daarin onder meer bonbons, thee een tulband en een vlaaibon waarmee de ontvanger van het cadeau een vlaai kan uitzoeken in de winkel. "Ook voor bedrijven leuk om het personeel te geven en een vlaai is altijd lekker." 

Sarah heeft het naar haar zin in het gezellige straatje midden in het centrum van Hilversum. Voorlopig zit ze hier nog wel prima hoewel ze denkt in de toekomst een grotere winkel te betrekken zodat ze ook wat meer zitjes kwijt kan. "Nu heb ik twee tafels en vier stoelen, dus ik kan niet veel klanten bedienen. Ik hoop dat ik over een tijdje meer mensen blij kan maken met koffie en vlaai."