De straatroof in Bussum.
De straatroof in Bussum. Foto: Archieffoto: Inter Visual Studio

Jeugddetentie en jeugd-tbs geëist

HILVERSUM De officier van justitie heeft vijf maanden jeugddetentie en een PIJ-maatregel (jeugd-tbs) tegen een 19-jarige vrouw uit Huizen geëist. 

De jonge vrouw wordt verdacht van drie straatroven in Bussum en Hilversum, een mishandeling van een medebewoonster in de jeugdgevangenis de Hunnerberg en een steekpartij in Hilversum waarbij zij met een schaar in de schouder van een vriendin heeft gestoken.
Het OM verwijt haar ook dat ze die vriendin met een pen heeft geprikt en tijdens die steekpartij dreigende woorden heeft gebruikt: "Ik gooi je van dat kankerbalkon.” De Huizense heeft alles bekend, behalve de bedreiging en het prikken met de pen.
De drie straatroven die zij in de vroege ochtend van 15 juni 2023 pleegde, hadden veel impact in 't Gooi. Het gaat om een overval op de rotonde op de Bussumse Brinklaan en Herenstraat waar twee jonge mensen op de stoep zaten rond kwart voor vier in de nacht. De Huizense kwam samen met een ander op een scooter aanrijden. Ze pakte een vuurwapen uit haar zak, richtte het wapen op een van de slachtoffers en zei: "Geef alles.” De buit was twee mobiele telefoons en de identiteitskaarten.
Daarop reed de scooter naar Hilversum naar de Bussumergrintweg waar opnieuw mensen slachtoffer werden van een gewelddadige roof. De derde straatroof was rond half vijf op de Hilversumse Taludweg. Daar werd een 17-jarige Hilversumse klem gereden. Ook nu werd een vuurwapen getrokken en geroepen: "Ik wil nu je tasje.”
De Huizense werd aangehouden op 28 juni na een steekpartij met een vriendin waar ze ruzie mee had over kleren. De rechtbank doet op 9 april uitspraak.
Lees het hele verhaal op www.hilversumsnieuws.nl/extra.