Afbeelding
Foto: Pixabay

Gooise jeugd kan zich alsnog laten vaccineren tegen mazelen

Zorg & Gezondheid

HILVERSUM - Kinderen tussen 2 en 18 jaar, die nog niet tegen mazelen (BMR-prik) zijn ingeënt, kunnen dat tijdens de groepsvaccinatieweek van 9 tot en met 12 april alsnog laten doen bij GGD Gooi en Vechtstreek. Het inenten vindt plaats in het voormalige Hocras-gebouw aan de Franse Kampweg 38 in Bussum.

Voor de inhaalvaccinatie tegen mazelen is op deze dagen een vrije inloop tussen 13.00 en 16.00 uur. Jongeren vanaf 12 jaar mogen zonder hun ouder(s) komen. Bij kinderen onder de 12 jaar is een begeleidende ouder gewenst. Het advies is om een identiteitsbewijs en het vaccinatiebewijs mee te nemen. 

In Europa is het aantal besmettingen met mazelen sterk toegenomen en ook in Nederland is recent een uitbraak ontstaan. GGD: “De meeste kinderen in de regio ‘t Gooi en de Vechtstreek zijn tegen het virus beschermd, want 93,7 procent kreeg rond de leeftijd van 14 maanden een eerste prik tegen het virus (cijfers 2022).”

Voor meer informatie kunnen ouders en jongeren telefonisch contact opnemen met team Jeugd en Gezin van GGD Gooi en Vechtstreek via 035-6926350. Of kijken op www.ggdgv.nl/inhaalmazelen.