Na de aftrap gaven wethouders Scheepers en Heller (links) de scheppen direct door en kijken zij toe.
Na de aftrap gaven wethouders Scheepers en Heller (links) de scheppen direct door en kijken zij toe. Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversum doet mee aan NK Tegelwippen: ‘Als we meedoen, willen we ook wel winnen’

Natuur & Milieu

De gemeente Hilversum doet dit jaar mee aan het NK Tegelwippen: zoveel mogelijk tegels eruit en groen erin. Wethouders Bart Heller en Arno Scheepers trapten donderdagmorgen het evenement in Hilversum af door de eerste stenen te verwijderen. Zij hopen dat zoveel mogelijk Hilversummers hen zullen volgen. “We gaan voor minimaal tweeduizend vierkante meter.”  

Op de eerste lentedag staan Heller en Schepers met de schep in de hand voor het stadskantoor aan de Oude Enghweg. Hier wippen zij de eerste tegels, of eigenlijk zijn het granieten keien, uit de grond. De keien worden niet afgevoerd maar opgeslagen om later te kunnen hergebruiken. Heller: “Als je onze inwoners vraagt wat ze het meest missen in Hilversum, is dat eigenlijk altijd meer groen op straat. We proberen dat al veel voor elkaar te krijgen in de openbare ruimte. En nu gaan we meedoen met het NK Tegelwippen. Iets wat overigens al jaren een wens van de gemeenteraad is. En als wij ons aanmelden, willen we ook wel winnen. Daarom hopen we het komende half jaar minimaal tweeduizend vier..