Afbeelding
Foto: Pixabay

Hilversummer gaf buurman na festivalbezoek vuistslag in gezicht; slachtoffer liep gebroken kaak op

Politie & Justitie

Een 23-jarige Hilversummer is veroordeeld tot vier dagen cel en een taakstraf van 180 uur wegens een mishandeling met zwaar lichamelijk letsel vorig jaar april in de Bloemenbuurt. De politierechter in Almere acht bewezen dat de man een vriend van hem, tevens zijn buurman, een vuistslag in het gezicht gaf waardoor hij een gebroken kaak opliep. 

De Hilversummer vond het heel erg wat er was gebeurd en betuigde dinsdag spijt. De man ging die bewuste avond met zijn toenmalige buurman, die hij ook ‘vriend’ noemde, naar een festival in Zaandam. “Ik dacht dat het samen uit samen thuis was”, zei de verdachte. Het liep echter anders. Zij gingen apart van elkaar naar huis. De twee kwamen elkaar weer tegen bij de voordeur, waar zij ruzie kregen. 

Volgens de 23-jarige viel de buurman hem van achter aan. “Ik schrok, maar was ook heel erg dronken. We vielen op de grond en toen heb ik hem een keer geslagen.” Het slachtoffer liep een gebroken kaak op en moest naar het ziekenhuis, waar hij een operatie onderging. Tijdens een slachtofferverklaring liet hij weten dat hij nog steeds last ..