Afbeelding
Foto: HilversumsNieuws

Deal over 300 extra trafostations door heel Hilversum: Hilversumse Meent als eerste aan de beurt

Buurt & Wijk

Hilversum krijgt er de komende tien jaar zo’n 300 trafostations bij. Doel daarvan is de toenemende vraag naar elektriciteit op te kunnen vangen. Veel van de trafostations komen in de openbare ruimte. “We staan voor een enorme opgave”, beseft ook wethouder Bart Heller (Klimaat en Energie). 

Het aantal van 300 betekent een verdubbeling van het huidige aantal trafostations in de mediastad. De gemeente Hilversum en Liander hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Binnen deze samenwerking is Liander verantwoordelijk voor de techniek en de gemeente neemt de verantwoordelijkheid voor de ruimtelijke inpassing. Voor dat laatste heeft het college van burgemeester en wethouders nu een zogenoemd afwegingskader vastgesteld.

Heller en Stijn Dekker, relatiemanager Publieke Sector, van Liander geven aan dat het enorme aantal nodig is om voorlopig vooruit te kunnen. “We doen het in één keer goed”, aldus de wethouder. Hij geeft aan dat een stabiel toekomstvast stroomnet mede in het belang van de gemeente is. “Als we niets doen ..