Jacobine Geel.
Jacobine Geel. Foto: Humanitas

Vrijdag 29 maart

Kom jij kliederkerken?

10.00 uur | Bethlehemkerk

Kliederkerk Op Ooghoogte is samen creatief kennismaken met de Bijbel en samen pannenkoeken eten. Gezellig met je ouders, opa, oma en vriendjes. Wie wil dat nu niet? Aanmelden via website kerk.  

Oekraïense keuken

12.00 uur | Leger des Heils

Iedere vrijdag kun je komen genieten van de overheerlijke Oekraïense keuken. Een maaltijd voor slechts 5 euro per persoon. Het eten is klaargemaakt door bewoners uit de Oekraïne-opvang. 

Inspired by Dudok

12.00 uur | Architectuur Centrum

Vanaf 20 januari tot en met eind augustus is de tentoonstelling ‘Inspired by Dudok’ te bezichtigen in het Dudok Architectuur Centrum. 

Borrelmiddag

14.30 uur | De Zoutkeet

Elke vrijdagmiddag van half drie tot vijf uur is er een borrelmiddag in de Zoutkeet voor jong en oud .Het doel is om mensen bij elkaar te brengen onder het genot van een hapje en een drankje  

Pasen en compassie

20.00 uur | De Vereniging

De School voor Compassie organiseert een Open Avond die in het teken staat van Pasen. Trainer Karel Muller. “Pasen is een fantastisch feest. Het gaat over mensen die opnieuw beginnen." 

Zaterdag 30 maart

Collectie Hilversum

12.00 uur | Gooische Brink

Hilversum bestaat 600 jaar. De tentoonstelling 'Schapen, Stoomtram en Schilderen: de geschiedenis van Hilversum in (zes)honderd voorwerpen' is gratis te bezoeken van donderdag tot en met zondag.

Maandag 1 april

Kom paaseieren zoeken

10.00 uur | De Morgenster

Kom jij op Tweede Paasdag paaseieren zoeken? We luisteren eerst samen naar het paasverhaal. Daarna gaan we op zoek naar de eieren. Er zijn kleine en grote eieren verstopt en zelfs gouden eieren! Ook zijn er prijsjes te winnen, iedereen maakt kans.

Buurthuiskamer open!

10.00 uur | Leger des Heils

Je kunt in onze buurthuiskamer altijd binnenlopen voor een kop koffie of thee, voor gezelligheid, warmte (letterlijk en figuurlijk) en een goed gesprek. Voor slechts € 1 of € 1,50 kun je lunchen. 

Kunst voor binnen & buiten

11.00 uur | Beeldentuin Keigaaf

Keigaaf met Leo Gerritsen met vogelhuizen van staal, Sacha Wendt met Klei-ding-lijn, keramiek gebaseerd op kleding. Peggy Eras met beelden in steen, ook in combinatie met glas. www.peggyeras.nl

Middag Bridgeclub 't Gooi

13.30 uur | Sociëteit de Unie

Wekelijks bridgen bij gemengde Bridgeclub 't Gooi in Sociëteit De Unie. Competitie spelen in een gezellige sfeer. Meer informatie via Ada Nollet: 06 - 1417 8584 of ada.nollet@hotmail.com. 

Dinsdag 2 april

Formulieren Inloop

10.00 uur | Bibliotheek Hilversum

Het Formulieren Inloopspreekuur biedt directe hulp bij alle vragen over in te vullen formulieren en geldzaken. Vrijwilligers van Humanitas helpen je om weer overzicht te krijgen in je administratie. 

Woensdag 3 april

Doedelen in de Lelie

10.00 uur | Buurthuis de Lelie

Doedelen is tekenen of schetsen zonder duidelijk doel. Kom je ook? Wij zorgen voor papier en fineliners. Buurthuis de Lelie, Hilvertsweg 89-91, 035-50 41 23.  

Bingo

14.00 uur | Wijkcentrum st. Joseph

Gezellige bingomiddag op de eerste woensdag van de maand; van 14.00 tot 16.30 uur.

De Derde Helft/OldStars

14.00 uur | SV Olympia '25

Samen actief bezig zijn, dat kan bij Olympia '25, aan het Kininelaantje 11. De Derde Helft is voor ouderen (55+) op woensdag van 14.00-16.00 uur. Meedoen is gratis. Kom koersballen, jeu-de-boulen, darten et cetera. Ook kunnen van 14.00 tot 15.30 uur 60+-ers (jonger mag ook) de komende maanden wekelijks gratis meedoen met OldStars voetbal. Kom ook en neem eventueel een (sport)vriend mee! 

Donderdag 4 april

Lezing Jacobine Geel

20.00 uur | De Kapel

Theologe en televisiepresentatrice Jacobine Geel geeft een lezing, georganiseerd voor Humanitas. Zij zal spreken over het thema ‘Samen vrij zijn'. Tijdens de lezing spreekt zij onder meer over samenredzaamheid (naast zelfredzaamheid). De lezing in de Kapel aan de ‘s-Gravelandseweg 144 is van 20.00 tot 21.30 uur (de deuren gaan om 19.30 uur open). Toegang is gratis. Vooraf aanmelden kan via tgooi@humanitas.nl of bel naar 035-6286093.