Ramon Ciurans.
Ramon Ciurans. Foto: Marloes Chater

Viore heeft nieuwe directeur: ‘Iedere dag zie en ervaar ik het positieve effect van onze activiteiten op bezoekers’

Zorg & gezondheid

HILVERSUM - Het in Hilversum gevestigde Viore, het centrum voor iedereen die leeft met kanker, heeft een nieuwe directeur: Ramon Ciurans. Hij is de opvolger van interim-directeur Joost Vriesman, die begin dit jaar nog het stokje overnam van Miranda van den Eijnden. 

“Ik ben trots en dankbaar dat ik deel mag uitmaken van Viore”, aldus de nieuwe directeur. “Iedere dag zie en ervaar ik het positieve effect van onze activiteiten op bezoekers. Samen met het dagelijks team en vrijwilligers zal ik mij hier hard voor blijven maken. Jarenlang heb ik vanuit het bedrijfsleven ervaren wat er allemaal mogelijk is en het verbaast mij dat er geen structurele (financiële) steun vanuit overheid en bedrijfsleven is voor centra zoals Viore. Om het waardevolle werk van Viore mogelijk te blijven maken is veel geld nodig. Hier wil ik me volledig voor inzetten.”

Daarnaast zal Ciurans zich in lijn met zijn voorgangers inzetten om Viore meer bekendheid te geven binnen de oncologische zorgketen en de zeven gemeentes in de Gooi en Vechtstreek. Hij zal zich tevens hard maken voor de erkenning en waardering van de vrijwilligers, die dag in, dag uit klaarstaan om bezoekers te ondersteunen.

Sportwereld
Ciurans heeft zich na zijn studie sociaalpedagogische hulpverlening in verschillende branches onderscheiden. Aanvankelijk begon hij zijn carrière in de sportwereld om vervolgens een betekenisvolle rol te spelen bij het Ministerie van Justitie & Veiligheid en Gelredome. De afgelopen achttien jaar heeft hij zijn sporen verdiend in de commerciële dienstverlening binnen het bedrijfsleven, waarna hij zijn eigen bedrijf deanderekantvanhetverhaal startte.

Het bestuur van Viore is blij met de nieuwe directeur. “Ramon brengt veel ervaring en toewijding met zich mee en zal een sleutelrol spelen in het versterken van de missie en visie van Viore”, aldus bestuursvoorzitter Michel Rudolphie van Viore: “Ik heb er het volste vertrouwen in dat Ramon met zijn bewezen leiderschap, innovatieve denkwijze en grote betrokkenheid onze organisatie naar een nog hoger niveau kan tillen.”

Bestendige toekomst
Met de komst van Ciurans kijkt Viore uit naar een bestendige toekomst waarin zij haar missie kan blijven vervullen en iedereen die leeft met kanker dicht bij huis toegang tot hoogwaardige, veelzijdige en laagdrempelige psychosociale ondersteuning kan bieden als aanvulling op de medische zorg en ter vergroting van de kwaliteit van leven.

Viore is een gastvrij centrum voor iedereen die leeft met kanker. Bezoekers zijn iedere werkdag zonder afspraak en zonder verwijzing voor psychosociale ondersteuning om te leren omgaan met kanker en de gevolgen daarvan. Mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden kunnen bij ons binnenlopen voor informatie, lotgenotencontact, een luisterend oor en activiteiten. Viore is gevestigd aan de Oosterengweg 44 in Hilversum en ontvangt bezoekers uit de regio Gooi en Vechtstreek. Voor meer informatie: www.viore.org.

Uit de krant