Afbeelding
Foto's: De Hoorneboeg

Eerste editie Earthday Festival op buitenplaats De Hoorneboeg groot succes

Evenementen

HILVERSUM - Gezellig, vrolijk en ongedwongen. Zo omschrijft de organisatie de allereerste editie van het zeer succesvol verlopen Earthday Festival van afgelopen zaterdag op Buitenplaats Hoorneboeg. Het evenement trok zo’n 800 bezoekers.

Belangstellenden waren de gehele dag welkom om te vieren ‘wat voor moois de aarde te bieden heeft’ en ‘hoe we haar een handje kunnen helpen’. Er waren een markt, muziek, bosbios en verschillende lezingen en workshops. 

Vooraf was het toch maar de vroeg hoeveel bezoekers het gratis toegankelijke evenement, waarbij bezoekers moesten betalen voor de lezingen en workshops, zou trekken. De weersvoorspellingen waren ook niet bepaald positief. Uiteindelijk was het bezoekersaantal met zo’n 800 boven verwachting, jubelt woordvoerder Willemijn Metselaar. “Vooraf hadden zich voor de workshops zo’n 300 mensen gemeld. We verwachtten dat daar op de dag zelf nog zo’n 100 mensen bij zouden komen.”

Het werden er dus veel en veel meer. Ook met de regen viel het mee. Er vielen weliswaar wat buien, maar ook de zon kwam er regelmatig goed tussendoor. Mooi om te zien was ook hoe jong en oud door elkaar liepen en zich volop vermaakten, vervolgt Metselaar. “Het was echt een leuke dag. Heel ontspannen ook.” 

Buitenplaats De Hoorneboeg zit aan de zuidelijke rand van Hilversum en bestaat inmiddels zes jaar. “Het is van oudsher een buitenplaats met een wat gesloten karakter”, aldus Metselaar. “Dat willen we openbreken, we zijn nu nog een beetje onontdekt. Daar is afgelopen weekend al wel een beetje verandering in gekomen. Dat willen wij echt zoorzetten. Wij willen dit jaar echt veel gaan doen. Je ziet nu ook dat er steeds meer Hilversummers naar ons toe komen. In het verleden kwamen mensen vaak van buiten Hilversum. 






Uit de krant