Koningsdag in Hilversum vorig jaar.
Koningsdag in Hilversum vorig jaar. Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Koningsdag in Hilversum: dit is er onder meer te doen

Evenementen

HILVERSUM - Je kleedje neerleggen op de vrijmarkt, meedoen aan de activiteiten in het Dudokpark of meezingen op de Groest. Het kan allemaal zaterdag in Hilversum tijdens Koningsdag. Hieronder een overzicht.

De vrijmarkt begint al ‘s ochtends vroeg en is in de Kerkstraat, Schoutenstraat, Zeedijk aan één kant, Hoge Naarderweg 2 tot en met het raadhuis, gedeelte Dudokpark (waar geen attracties staan), ’s Gravelandseweg vanaf Kerkbrink tot en met hoek Oude Enghweg/Albertus Perkstraat en de Bussumerstraat vanaf het Wagenmakersplein tot het Noordse Bosje. Enkele regels voor de verkopers: de plaatsen mogen pas vanaf 6.00 uur worden ingenomen, het plaatsen van aanhangwagens, kramen, tafels en dergelijke mag niet en bij het innemen van plaatsen moet rekening gehouden worden met de belangen van de winkels. Belangrijke tip: wees er op tijd bij. 

In het Dudokpark zijn er vanaf 10.00 uur allerlei activiteiten voor kinderen. Zij kunnen zich vermaken zich met kinderattracties, zoals bungeejumpen, springkussens, aquabootjes en een zweefmolen. Op het plein bij het Dudok Architectuur Centrum wachten 600 LEGO-blokken op de kleinsten en zijn er workshops en andere leuke activiteiten. Ook in het Dudokpark is, direct na de officiële opening om 10.30 uur, de 600 meter estafette. Dit duurt ongeveer een uur en is speciaal ontworpen voor kinderen van de lagere school. 

Verder is de kermis op het Martplein al om 10.30 uur open. Op de Groest zet zich vanaf 13.00 uur een jarenlange traditie weer voort. Zoals ieder jaar is hier weer één groot meezingfeest. Onder meer Wesly Bronkhorst en Ammar zijn van de partij. Daarnaast is op het Weversplein tussen 14.00 en 18.00 uur een optreden van Faced! Non-stop flashbacks naar lang vervlogen tijden en herkenbare hits van nu. 

Uit de krant