Burgemeester Broertjes tijdens de persconferentie
Burgemeester Broertjes tijdens de persconferentie

Broertjes: 'Beveiliging Mediapark mogelijk aanscherpen'

Algemeen

HILVERSUM – Burgemeester Broertjes van Hilversum gaat na of de bewaking van het Mediapark moet worden aangescherpt. Dat zei hij naar aanleiding van het incident van donderdag bij het NOS Journaal.

Broertjes zei op een persconferentie donderdagavond: "De beveiliging is niet adequaat gebleken, het optreden van de beveiligers en de politie wel."

Geen bunker
Over hoe de beveiliging eventueel beter moet, kon Broertjes niets zeggen. "Mensen moeten zich veilig voelen, maar het Mediapark moet geen bunker moet worden", zei hij. NOS-directeur Jan de Jong liet zich in dezelfde bewoordingen uit. 

De Jong liet op tv weten dat de NOS-gebouwen "zeer goed beveiligd" zijn, maar dat er tegen mensen met pistolen weinig te doen is. "In Parijs hebben we helaas gezien dat zelfs politie voor de deur geen garantie biedt." De indringer dreigde met een vuurwapen. Later bleek dat dat een goed gelijkend nepwapen was. 

Parijs
Sinds de aanslagen in Parijs zijn er extra surveillanten bij het Mediapark. De politie stelde een 'mediateam' in. Dat team kon zeer snel ter plaatse zijn en de indringer overmeesteren.

Verdachte
De officier van justitie maakte bekend dat de indringer, die na ongeveer 10 minuten kon worden overmeesterd, een 19-jarige man uit Pijnacker is, geboren in Zoetermeer.

Telstar-online weet meer over de jongeman, die Tarik heet.

Er zijn nog veel vragen. Het verhoor en verder politieonderzoek moetendaar de komende periode antwoord op geven. 

Uit de krant