Afbeelding

Bosjesfestival dreigt niet door te gaan

Algemeen

HILVERSUM - Aan belangstelling voor het Bosjesfestival was geen gebrek. De kaarten vlogen maandag weg. Het aantal donaties nam echter lang niet zo'n vlucht, waardoor het nu onzeker is of het evenement wel door kan gaan op vrijdag 2 en zaterdag 3 september.

De onlinesluisdeuren gingen maandag om 20.00 uur open. Veel mensen zaten thuis klaar achter de computer om tickets te kunnen bemachtigen. Het was zo druk dat de site vastliep. "Toen het stof was gaan liggen bleek dat er dramatisch weinig gedoneerd was. Het is lastig om het per aparte bezoeker uit te rekenen, maar per kaartje is gemiddeld 1,96 euro geschonken. Bij 1553 kaarten is er 0 euro donatie aangevinkt", meldt het Bosjesteam op de Facebookpagina van het Bosjesfestival.

Losse donatie
Zoals de situatie nu is, kan het festival niet doorgaan, meldt het Bosjesteam klip-en-klaar. Voordat het theater- en muziekfestival plaatsvindt, op Landgoed Zonnestraal, moet het gewenste bedrag binnen zijn. De organisatie heeft per bezoeker minstens 5 euro donatie nodig. Zij hoopt dat de mensen die al een kaartje hebben gekocht nogmaals naar de site willen gaan en een losse donatie willen doen

Uit de krant