Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Meer andersoortige Pieten bij intocht in Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Bruin is niet de enige kleur die de Pieten in Hilversum krijgen bij de intocht van Sinterklaas in Hilversum. Het is nog wel de overheersende kleur, maar zeker 25 procent van de Pieten krijgt een ander kleur.

Hilversum krijgt meer andersoortige Pieten. De maatschappelijke discussie, die al jaren duurt, heeft hier mee te maken. De intocht blijft net zo leuk voor de kinderen, stellen burgemeester Pieter Broertjes en Ronald Warmerdam, voorzitter Stichting Sinterklaas Intocht Hilversum.

Introduceren
"Langzaam gaan we meer gekleurde Pieten introduceren", aldus de burgervader. Een kwart van de ongeveer honderd Pieten in Hilversum krijgt een andere kleur dan het traditionele bruin, dat de lokale organisatie van het kinderfeest al tijden gebruikt.

Omweg
Zaterdag 12 november komt de goedheiligman rond 13.30 uur te paard aan op de Kerkbrink. Na een welkom van een half uur vertrekt hij weer. Via een onzienlijke omweg komt hij even voor 16.00 uur aan bij Gooiland, waar kinderen onder andere met hem en zijn gevolg op de foto kunnen.

Donderdag meer hierover in HilversumsNieuws

Uit de krant