Afbeelding

TDO verwacht heropening zaak Dascha

Politie

HILVERSUM – Voor het Team Dascha Onderzoek (TDO) kan de politie niet meer om een nieuw onderzoek naar de dood van de 16-jarige heen nu nieuwe bevindingen boven tafel zijn gekomen. Uit een vorige week gemaakte reconstructie is nieuwe informatie naar voren gekomen.

Volgens onderzoeksleider Joey Roelofs blijkt uit nieuwe verklaringen dat Dascha Graafsma na het verlaten van Let's Get Down nog wel degelijk met mensen heeft gesproken tijdens haar urenlange zwerftocht door Hilversum. Zij verliet de discotheek op zaterdag 28 november om 2.00 uur na een ruzie met een vriendin.

Door de nieuwe verklaringen en bevindingen heeft het TDO nu ook een bepaalde route in het hoofd die Dascha die nacht door Hilversum gelopen zou hebben. Volgens het onderzoeksteam kan de reconstructie, die pas maandag 12 december wordt gepubliceerd, enkel leiden tot heropening van de zaak.

De politie heeft het dossier gesloten. Volgens het korps heeft Dascha Graafsma eind november vorig jaar zelfmoord gepleegd. Zij werd gevonden op het spoor net voorbij Hilversum Sportpark nadat zij door een trein geraakt was. In die conclusie kan de familie zich niet vinden. Daarom is zij zelf een onderzoek gestart.

Uit de krant