Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Twitter-account was van ambtenaar, burgemeester niet gehackt

Algemeen

HILVERSUM - Het veelbesproken Twitteraccount @PBlijdenstein is van een ambtenaar van de gemeente Hilversum en het e-mailaccount van burgemeester Pieter Broertjes is toch niet gehackt. Zo meldt de gemeente Hilversum vanavond in een persbericht.

Dit in tegenstelling tot wat De Telegraaf vanochtend dacht te weten. De krant meldde dat uit eigen onderzoek was gebleken dat het e-mailadres van de burgemeester was gebruikt voor het nep-Twitteraccount. Op dat account verschenen de afgelopen maanden berichten waarin politieke tegenstanders van de burgemeester belachelijk werden gemaakt. 

Inmiddels heeft de werkelijke eigenaar van het inmiddels opgeheven account zich gemeld bij de gemeente. Het betreft een ambtenaar van de Gemeente Hilversum, die het account in 2015 startte om onder een pseudoniem commentaar te kunnen geven op allerlei kwesties in de Hilversumse politiek.

"Geen kwade bedoelingen"
"De betrokken ambtenaar heeft zich verontschuldigd voor het ontstane misverstand", zegt burgemeester Broertjes. "Hij had geen enkele kwade bedoeling en betreurt de gevolgen nu in de media de onjuiste suggestie is gewekt dat zijn account gekoppeld zou zijn aan het mailadres van de burgemeester."

Na de opheldering is het onderzoek dat de politie Midden-Nederland zou starten, afgelast.

Uit de krant