Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Bouw grote Mac Hilversum toch begonnen

Bedrijven

HILVERSUM - De bouw van de nieuwe en grote McDonald's aan de Vreelandseweg in Hilversum is woensdag alsnog voorzichtig van start gegaan. De rechtbank stelde vastgoedondernemer Roelof van Bruggen en de fastfoodketen op alle punten in het gelijk.

Tegenstanders uit de buurt probeerden - nadat de gemeenteraad eerder dit jaar na een tumultueuze discussie akkoord ging met de bouw van een grote Mac met dubbele McDrive bij de drukke rotonde - via de rechtbank alsnog de komst van het restaurant tegen te houden. Echter alle bezwaren - horecakader, structuurvisie, verkeer, geluidsoverlast, zwerfvuil, lichthinder, geuroverlast - belandden dinsdag in de prullenbak.

"Het is een mooie dag", vertelt Van Bruggen woensdagmorgen. "We zijn 100 procent in het gelijk gesteld. Natuurlijk was het spannend. Met de rechtbank weet je het nooit. Het is net een casino. En het kan natuurlijk voorkomen dat er details boven water komen die je zelf over het hoofd hebt gezien. Maar we hebben gisteravond een glaasje champagne kunnen drinken. Nee, we hebben nog geen hamburger kunnen eten. Dat duurt nog even."

Mogelijk opent de nieuwe Mac in november de deuren. Tegenstanders kunnen nog wel naar de Raad van State stappen, maar volgens Van Bruggen heeft dat gezien de uitspraak van dinsdag weinig nut. Het heeft hem - zo zegt hij - duizenden euro's aan huurinkomsten gekost. "Het gebouw had allang open moeten zijn."

Uit de krant