Afbeelding

Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve viert jubileum

Vereniging

HILVERSUM - De Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve is alweer veertig jaar actief. Komende zondag zijn daarom leden en oud-leden welkom om dit jubileum te vieren.

Op 17 april 1984 nam een groepje verontruste bewoners het initiatief tot oprichting van de Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve e.o. (VBAH). De reden was de volgens hen verwaarlozing van het natuurgebied door de gemeente Hilversum. “De paden en oevers van de vele waterpartijen waren er slecht aan toe”, aldus Jelle Harder van VBAH. “Er was een verwaarloosde trimbaan, op veel plaatsen lag afval, ook in het water.”

Het idee van een vereniging bleek een schot in de roos. Voor slechts één cent per dag kon iedereen lid worden en binnen een paar maanden waren er meer dan 300 leden. Vrijwilligers maakten het gebied schoon, in samenwerking met de gemeente. De VBAH herhaalde dit meerdere jaren, organiseerde een politiek debat, sprak in op vergaderingen bij de gemeenteraad, hield natuurexcursies, betrok schoolklassen bij het natuuronderhoud, enzovoort. 

Inmiddels is er al jaren een vaste Bosploeg die vrijwillig onderhoud doet in Anna’s Hoeve. De afgelopen jaren volgde de VBAH zeer nauwkeurig de werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe HOV-busbaan en de nieuwe weg over Anna’s Hoeve. Het blad van de vereniging is al die jaren de Anna’s Hoeve Koerier.

Het jubileum vindt komende zondag plaats van 14.00 tot 17.00 uur in St. Joseph aan de Minckelersstraat 71 in Hilversum. Leden en oud-leden kunnen zich voor 19 april aanmelden via secretaris@annashoeve.nl.

Uit de krant