Afbeelding

De 5 belangrijkste voordelen van leren slippers en sandalen

Advertorial

Ben je van plan om binnenkort op zonvakantie te gaan of draag je graag slippers of sandalen binnenshuis, overweeg dan om een leren variant te gaan dragen. Leren slippers en sandalen heb je in veel varianten, van hippe dames slipper van leer tot aan een leren sandaal met sleehak. Deze schoenen van leer hebben ontzettend veel voordelen, de belangrijkste lichten we hieronder voor je uit.

Duurzaamheid en goede kwaliteit

Eén van de belangrijkste kenmerken is de duurzaamheid en de hoge kwaliteit van het materiaal. Leer is een materiaal dat goed bestand is tegen slijtage en is daarom geschikt voor dagelijks gebruik. Ben jij iemand die graag slippers draagt thuis, overweeg dan zeker een leren variant. Hoewel leren slippers of sandalen vaak wat duurder zijn, wordt de investering meer dan goedgemaakt door de lange levensduur ervan.

Goed voor voeten

Vooral tijdens warme dagen is het prettig wanneer je voeten luchtig blijven. Leren slippers zijn ideaal tijdens warme dagen, ze zijn namelijk lekker luchtig en dit voorkomt nare geurtjes. Ook heeft leer als eigenschap dat het na verloop van tijd zich aanpast aan je eigen voetvorm. Dit zorgt voor veel comfort en heeft gezondheidsvoordelen voor je voeten. Wil je echt een paar dat goed is voor je voeten, ga dan voor een slipper of sandaal met een voetbed. Hierdoor krijgen je voeten een effectieve ondersteuning waardoor je moeiteloos en comfortabel kilometers kunt afleggen. Deze slippers en sandalen zijn nu ook nog eens hartstikke hip, win-win!

Veel verschillende stijlen

Omdat leren slippers en sandalen populairder worden, heb je ze in allerlei verschillende stijlen. Er bestaan talloze stijlen, variërend van diverse kleuren leer tot verschillende afwerkingen en hakhoogtes. Of je nu gaat voor een casual look voor het strand met een paar zomer slippers voor dames of in een jurkje in combinatie met een sjieke leren sandaal met hak, je ziet het allemaal voorbij komen. Dit maakt de leren slipper of sandaal multifunctioneel en past het bij iedere stijl.

Makkelijk te onderhouden

Ook niet onbelangrijk, slippers of sandalen gemaakt van leer zijn makkelijk te onderhouden. Door het leer zo af en toe te behandelen met een beschermende spray, behouden ze een nette uitstraling en kun je zonder veel moeite je slippers of sandalen mooi houden.

Milieuvriendelijk

Tot slot, ook zeker niet onbelangrijk, leren slippers en sandalen zijn een stuk milieuvriendelijker dan de plastic variant. Leer is een is een natuurlijk materiaal dat afbreekt na verloop van tijd. Door te kiezen voor slippers of sandalen gemaakt van leer, maak je een milieuvriendelijke keuze.

Uit de krant