Afbeelding

De woonwensen Top Vijf: deze items bieden absolute meerwaarde aan je huis

Advertorial

Welke eisen worden er zoal genoemd in woonprogramma’s zoals Kopen Zonder Kijken? Ja, een jaren ‘30-woning, maar die zijn amper meer te krijgen. Daarbij kun je ook moderne huizen een klassieke, bruikbare twist geven met een slimme aanpassing. Onderstaande top vijf van meest genoemde woonwensen biedt veel wooninspiratie. 

Een veranda van sierlijk en duurzaam hout

Een overdekte buitenruimte staat hoog op de lijstjes. Het liefst installeren huizenbezitters een klassieke veranda van sierlijk en duurzaam hout, en genieten ze hier het hele jaar door van het buitenleven. Er wordt in de zomer gebarbecued, in de herfst warme choco gedronken onder een dekentje, in de lente sta je er gezellig planten te verpotten en in hartje winter bak je er oliebollen. Een veranda nodigt uit tot meer in de open lucht recreëren: een begrijpelijke trend in Nederland, waar men nog te vaak binnen vertoeft. Kijk hier voor meer informatie aangaande de mogelijkheden van een eigen veranda. 

De ideale thuiswerkplek

Dit item had ook bovenin kunnen staan. Tijdens de pandemie in 2020 ontstond behoefte aan landelijke thuiswerkplekken met nog enig zicht op het huis. Het tuinkantoor was geboren en aannemers kregen het er maar druk mee. Meestal zijn ze zo gebouwd - inclusief keukengedeelte en sanitair - dat het geheel in de toekomst tevens dienst kan doen als gastenverblijf. 

Het multifunctionele gastenverblijf - soms zelfs als B&B

Op dat laatste voortbordurend: een gastenverblijf komt altijd van pas, maar niet alleen voor incidentele logés. Door het woningtekort is het straks een prima starterswoning voor je studerende kind. Of juist een kangoeroewoning, waar een alleenstaande ouder dichtbij komt wonen met altijd een helpende hand in de buurt. Ook een Bed & Breakfast-ruimte is in het hele land een stiekeme droom van vele huizenbezitters. 

De woonkeuken

Deze wordt ook wel leefkeuken genoemd, zoals die in andere culturen al eeuwen een vanzelfsprekendheid is. Anno nu wordt een deel van de woonkamer of tuin afgesnoept om deze ruime keuken te realiseren. Hier vinden dan veel meer activiteiten plaats dan alleen koken en eten - dat brengt gezinsleden letterlijk dichter bij elkaar. Razend populair is hier het glazen dak, zodat deze ruimte ook ‘s winters makkelijk verwarmd kan worden. 

De (solar) carport

Een overdekte plek waar de elektrische auto wordt opgeladen zie je steeds meer. Op de website van Opjekt, de specialisten in luxe houtbouw die ook je houten veranda vormgeven, zie je er voorbeelden van. Idealiter wordt de carport een solar-variant met zonnepanelen erop. Driving on sunshine heeft immers de toekomst!

Uit de krant