De kinderburgemeester en de burgemeester.
De kinderburgemeester en de burgemeester. Foto: gemeente Hilversum

'Bel oudere of zieke mensen wat vaker'

Algemeen

Nu de kinderen meer thuis zijn doordat de scholen noodgedwongen dicht zijn, doen burgemeester Pieter Broertjes en kinderburgemeester Lise van der ploeg een beroep op de Hilversumse jeugd. “Kijk om je heen”, melden ze in een gezamenlijke open brief aan de kinderen in Hilversum.

“Ken je ouderen of mensen die ziek zijn? Bel ze wat vaker, stuur ze gezellige appjes of maak een een tekening. Zo kun je een ander blij maken. Verzin jij ook iets leuks”, schrijven de beide burgemeesters.

Vandaag is een brief aan de kinderen van Hilversum verschenen van hun hand met daarin de boodschap samen de moed erin te houden tijdens deze rare tijd, waarin kinderen niet meer naar school kunnen. En een tijd waarin het nieuws over het coronavirus aan alle kanten binnenkomt en lang niet alles daarvan betrouwbaar is. Soms is het lastig om het fake news eruit te filteren en het hoofd koel te houden. 

“Als je het laatste nieuws wil volgen, kijk dan naar het journaal of vraag het aan je ouders of leerkracht. In social media kunnen berichtjes staan die niet kloppen, waar je misschien een beetje bang van wordt. Maak elkaar dus ook niet van streek met berichtjes die misschien niet waar zijn”, schrijven de twee.

Uit de krant