Afbeelding
Foto: Raccoon Serious Games

Groep 8-leerlingen gaan op zoek naar legendarische schat van Alberdingk Thijm

Algemeen

HILVERSUM - Sfeer proeven op een nieuwe school kan uitdagend zijn tijdens de lockdown. Het Alberdingk Thijm College in Hilversum kwam met een ludieke oplossing. 

Op vrijdag hebben ruim 300 groep 8-leerlingen van verschillende basisscholen uit Hilversum een online escape room gespeeld om kennis te maken met het college. In groepjes van vier gingen ze samen met een brugklasser van het Alberdingk Thijm College de uitdaging aan. Door cryptische puzzels op te lossen konden ze de legendarische schat van Alberdingk Thijm bereiken. Het resultaat: veel energie, enthousiaste leerlingen en een goede impressie.

Om groep 8-leerlingen kennis te laten met de school houdt het Alberdingk Thijm College jaarlijks een open lesdag. Een belangrijk en spannend moment voor de leerlingen. Net als zoveel dit jaar, vond ook deze open lesdag online plaats. Om ‘death-by-powerpoint’ te voorkomen en te zorgen voor meer energie, had de school een interactieve kennismaking voor de leerlingen georganiseerd. 

Het Delftse Raccoon Serious Games ontwikkelde speciaal voor deze open lesmiddag een spannende online escape room. De inmiddels bekende breakout-rooms van Zoom en MS Teams, kregen hiermee al snel een nieuwe betekenis voor de leerlingen. Na afloop van de game hebben de verschillende groepjes onder leiding van een docent met elkaar ervaringen uitgewisseld. Uit de enthousiaste reacties achteraf blijkt dat er een leuke, leerzame en vooral verbindende activiteit is neergezet voor de scholieren: “Ik zat in een leuk groepje, we hebben al nummers uitgewisseld.” 

Uit de krant