Afbeelding

De Geus: buurthuis voor en door buurtbewoners

Algemeen

HILVERSUM - Het uur U, zoals Ed Bakker het noemt, lijkt dan echt te naderen. Hij verwacht het huurcontract binnen twee weken te kunnen ondertekenen, waarmee buurthuis De Geus daadwerkelijk in beheer komt van de buurt. Dan kan het buurthuis voor en door buurtbewoners eindelijk van start gaan.

Operationeel zijn de buurtbewoners eigenlijk al lang. Versa Welzijn verliet het pand aan de Geuzenweg 84 al in eind december 2012. Wegens bezuinigingen besloot de welzijnsorganisatie het onderkomen af te stoten. Sindsdien leeft de wens bij de buurt het buurthuis zelf te bestieren. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de gemeente Hilversum wilde overgaan tot sluiting. Dat leidde tot verzet. Bewonersvereniging Geuzenbuurt en Vereniging Helemaal Okee Oost Hilversum (HOOH) vochten voor behoud van het trefpunt in hun wijk. Met succes.

Maar nog altijd is De Geus, het pand is eigendom van de gemeente, niet in handen van Stichting De Geus. Inmiddels is het januari 2015. Dik twee jaar verder. Bakker, voorzitter van de stichting, verwacht dat het ondertekenen van het document snel gaat gebeuren. "Er moeten nog een paar rimpeltjes worden gladgestreken", stelt de actieve Hilversummer.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant