Afbeelding

Hilversum zet deur naar regionale samenwerking wagenwijd open

Algemeen

HILVERSUM - Hilversum legt de rode loper uit voor iedere gemeente die op zoek is naar een betere bestuurlijke samenwerking. Uit de mediastad komt geen nee. Werken aan de regionale bestuurskracht mag echter niet de aandacht afleiden van het buurtgerichte werken. Of zoals wethouder Wimar Jaeger dat verwoordde: "Als we gaan opschalen, moeten we tegelijkertijd afschalen om verzekerd te zijn van de betrokkenheid van de inwoners."

Meer samenwerking binnen de Gooi en Vechtstreek is het credo vanuit het Hilversumse raadhuis. De meest voor de hand liggende krachtenbundeling is die met Wijdemeren. Intensiever met elkaar optrekken gaat in de nabije toekomst ook gebeuren, meldde de D66-wethouder. "Dat gaat concrete handen en voeten krijgen", zei Jaeger. "Wij denken dat Wijdemeren veel verstand heeft van toeristisch beleid. Misschien wel meer dan wij. Aan de andere kant kunnen zij op vele andere terreinen profiteren van onze ervaring en capaciteiten. Zo proberen we optimaal gebruik te maken van elkaars krachten. Dat moet efficiënt en effectief."

Handreiking
Hilversum heeft in een brief aan de provinciale politiek opgetekend hoe zij tegen de bestuurlijke ontwikkeling in de Gooi en Vechtstreek aankijkt. De mediastad zet vooral in op betere en intensievere samenwerking. De Hilversumse deur staat open voor elke regiogemeente die wel wat voelt voor de handreiking. Gistermiddag heeft het gemeentebestuur deze visie ook gedeeld met Johan Remkes, commissaris van de Koning van Noord-Holland, tijdens zijn werkbezoek.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant